Afvallen, alsjeblieft kap er mee!

FOCUS jij op afvallen? Laat jij de weegschaal LIJDEND zijn?

Stop hier, alsjeblieft, mee! Ik gun je deze LIJDENSWEG oprecht totaal helemaal niet!

Diëten.

Afvallen kan iedereen. Een bepaalde tijd de focus op een (crash) dieet. Ik ken ’t als geen ander. Alle diëten die er zijn ken ik én heb ik gedaan. Van het brooddieet, 1000 punten dieet, Weight Watchers, Ahorn/citroensap dieet, Herbalife- en Cambridge shakes, Hartstichtingdieet tot consulten bij diëtisten en een voedingspsycholoog. Ik liet zelfs een maagballon plaatsen. Het werkte, zeker. Allemaal stuk voor stuk. Viel er mee af, soms zelfs meer dan 30 kg. Keerzijde: het kostte me klauwen vol met geld én daarnaast ook nog eens frustratie met als gevolg nog meer kilo’s aankomen dan ik was afgevallen.

Focus.

Nee, ik weet uit meer dan 25 jaar ervaring, dat de de focus niet op die weegschaal mag liggen! Alles wat je aandacht geeft groeit. Als jij die weegschaal aandacht geeft, groeit dat getal op de langere termijn! Geloof me.

Focus op een STERK en GEZOND LICHAAM, pas je leefstijl aan door naar je voeding te kijken en voor gezonde (orthomoleculaire) voeding te kiezen, je beweging te optimaliseren en je mindset op orde te krijgen. Want je kunt nog zoveel kg’s afvallen maar als jij jouw “issues” niet bekijkt, doorleeft omarmt, staat dit jouw lijf in de weg om af te vallen.

Pas toen ik besefte dat ik door mijn dieetverleden mijn hormoonbalansen en systemen danig had verpest en in een disbalans had gebracht besefte ik dat het anders moest. Ik ging anders sporten, trakteerde m’n lijf dagelijks op gezondere voeding. Stap voor stap. En ik voelde m’n lijf transformeren Het werd en wordt nog steeds sterker. En weet je, het wordt strakker en strakker. Stap voor stap.

Weg met die weegschaal!

OK, maatje 38 ga ik niet (meer) bereiken. Maar weet je dit lijf is sterk, krachtig en energiek. En ik, ik ben gelukkiger dan ooit in én met dit lijf. Ik stap door en weet als geen ander dat dit DÉ weg is om gezond, gelukkig en vitaal oud te worden.

Stap je met me mee, WEG VAN DIE WEEGSCHAAL?

Liefs, Karin

Voor nú compleet

Zittend op de bank bedenk ik me dat ik me voor nu compleet voel. Ik doe de dingen die IK leuk vind. Alles wat ik nu doe past bij me. En, doe ik met plezier, vanuit liefde voor mezelf en de wereld om me heen. Hoe ’t over een half jaar of jaar is, weet ik niet. Maar voor nu is ’t heerlijk zoals ’t is.

Goed gevoel.

Recent heb ik besloten om voor 2 dagen een baan aan te nemen. Het kwam op m’n pad en voelde OK. Het geeft me een goed gevoel om op deze wijze m’n steentje bij te dragen aan ’t gezin én daarnaast brengt ’t me een enorme boost aan energie.

Een fysieke job op een prachtige locatie in een prachtig pand in Middelburg, hotel Aan de Dam. Daar bezig zijn zorgt er voor dat ik aan mijn persoonlijke vitaliteit werk. Ik kan daar m’n hart ophalen aan gastvrouw zijn, m’n talen ophalen, mensen in de watten leggen met een ontbijtje en ze vriendelijk in- en uit te checken. Kortom, wie mij kent is ’t vast met me eens; dit is me op ’t lijf geschreven en ik geniet er enorm van!

Mijn bedrijf.

Juist door op deze wijze goed voor mezelf te zorgen kan ik er zijn voor mijn bedrijf én dus voor jou en al die anderen, mijn klanten. De rest van de week staat dan ook in het teken van ViaVanI. Daar ligt m’n focus. Daar ligt m’n passie. Onverminderd bouw ik verder aan een pracht van een bedrijf waarmee ik heel Zeeland, heel Nederland en heel de wereld wil laten weten: zorg goed voor jezelf door naar je voeding, beweging én mindset te kijken.

Ik ben er voor jou.

Wil jij dit nu ook. De dingen doen die bij je passen. Je niet vast voelen zitten in een keurslijf van minder goede voeding, weinig tot geen beweging én een mindset die je meer neer haalt dan energie levert. In een baan of relatie die je eigenlijk niet past. Of vast zitten tussen al die draaiende porseleinen bordjes boven je hoofd!

Weet me dan te vinden. Ik nodig je graag uit samen te kijken naar hoe JIJ kunt komen tot meer RUST en BALANS, GEZONDHEID én een ENERGIEK LEVEN!

Ik ben voor nu, dit moment, compleet. Dát gun ik jou ook!

Liefs, Karin

Ik bepaal!

Zet jezelf op 1

Na jarenlang mezelf in dienst van de ander te hebben gesteld. Mezelf weg te cijferen. Want, die ander vond ik belangrijk(er). Besloot ik jaren terug dat ik, als ik een fijn leven wil leven en een mooi mens wil zijn voor m’n omgeving, in actie mag komen.

Ik mag bepalen. Ik zet mezelf op 1. En nee, dát is niet egoïstisch! Dit betekent dat ik er voor m’n lief, m’n kinderen, m’n omgeving én m’n ViaVanI-coachees volledig kan zijn!

Het zwarte schaap

Zo bepaal ik mijn keuzes om gezond te leven, ook al snapt een ander dit niet. Ik word liever gezond oud door vanuit mijn hart te leven en niet vastgeroest te blijven zitten omdat het zo moet, hoort, verwacht wordt of veiligheid biedt. Om aandacht aan m’n voeding te schenken en m’n beweging actief te onderhouden. En weet je, ik ervaar dat lijf en geest me dank je wel zeggen door in balans te zijn én energiek in het leven te staan, elke dag weer. En dat drijft mij dan weer jou ook hiertoe te motiveren.

Zo bepaal ik dat ik van rode lippenstift hou en me graag anders, lees vaak kleurrijk, kleed. Dat ik mezelf durf te laten zien, ondanks dat maatje meer. Want weet je, ik mag er volledig zijn. Ik bepaal!

Zo bepaal ik dat in mezelf investeren qua geld en tijd belangrijk is voor mijn gezondheid en mijn levensvreugde. Persoonlijke ontwikkeling daagt mij uit, prikkelt mij en zorgt dat energie blijft stromen en mijn lichaamsprocessen optimaal functioneren. Kan me niet voorstellen dat jij dit niet wilt. Probeer “t eens!

Zo bepaal ik dat back-to-basic reizen, gelijkgestemden ontmoeten, geluk in de natuur vinden en kleine dingen om me heen zien me vele malen meer bieden in het leven dan die auto, luxe in huis of die flitsende merkkleding.

En jij?

Om gezond oud te worden,
energiek te leven,
te doen wat bij me past,
enthousiast, sprankelend te leven,
én positief te zijn ….. maak ik mijn keuzes, uiteraard mét respect naar mijn omgeving.

Bepaal jij wat goed voor je is?
Of laat jij de ander of je omstandigheden bepalen voor je?

Denk er eens over na en maak JOUW keuze.

Liefs, Karin

Ik leef ècht!

“Ik heb ’t idee dat je nu veel meer leeft. Iets wat ik eigenlijk best wel eens mist” : zegt een ex-collega waar ik me altijd mee verbonden heb gevoeld. En, die ook na het sluiten van deuren nog steeds in m’n leven is gebleven.

Deze woorden klinken na. Ik besef dat dit ook zo is. Ik voel dat ik LEEF!

Onbewust ben ik hier altijd naar op zoek geweest. LEVEN ZOALS IK HET WIL. Nee, dat is verre van egoïstisch!

Leven omdat je voelt of vindt dat je ouders het zo willen. Of, dat je voelt dat je leidinggevende, collega, vriendin, partner of je kind het zo wilt. Dát vind ik met de wijsheid van nu pas egoïstisch, bezien vanuit de ander. De ander of die omstandigheden beseffen niet wat ’t met je doet: een leven leven wat je niet past!

Na het sluiten van de deuren bij mijn vorige werkgever kwam ik tot de conclusie dat ik wil LEVEN. LEVEN op een wijze die mij past, met respect naar mijn omgeving maar waarbij ik mezelf niet meer aanpas. Ik beweeg mee met dat wat er is op mijn manier. Ik bewaak mijn eigen grenzen. Ik plaats mezelf niet meer in een corset van veiligheid, omdat het zo hoort, angst of andere belemmerende overtuigingen. Ik geniet en doe alleen dingen waar ik energie van krijg en die m’n energie doet stromen!

Ik leef.
Ik doe dingen met en vanuit liefde en plezier. Alleen IK kan er voor zorgen dat ik LEEF. Niet de ander, mijn omgeving of mijn omstandigheden.

Ze heeft gelijk: ik straal uit dat ik leef. En dat is onlosmakelijk verbonden met mijn missie:

“Ik wil dat iedereen lekker in zijn vel steekt en gezond oud wordt. Dit kun jij bereiken door actie te nemen op de pijlers voeding, beweging en mindset.”

Doe met me mee.
LEEF JOUW LEVEN.
Geef je omstandigheden niet de schuld. Kom in actie. LEEF!

Leven we samen het leven!

Liefs, Karin

Geef ’t kind een ijsje!

Geef ’t kind een ijsje!
En, ze is stil.

Eropuit!

Ik was er even op uit deze zomer.
Vier nachten, vijf dagen samen toeren met de motor. Heerlijk! Veel, alles is onmogelijk, loslaten en alleen maar even met elkaar en de omgeving die er is zijn. Je kunt me niet gelukkiger maken. Trekken, reizen, eropuit, vrij-zijn. Geef ’t een naam. Dit past me als een perfect zittende jas!

Wat trekt me hierin?

Vrijheid, nieuwe omgevingen die m’n zintuigen prikkelen, mijn lijf én geest voedden. In het verleden onbewust gezocht, maar nu zoek ik dit meer dan bewust op. Het maakt me zoveel “rijker”, blijer, en energieker. En, daar hoef ik ècht niet de oceaan voor over te vliegen als je dat misschien denkt. Deze low-budget vijf dagen zijn me ook weer enorm dierbaar.

Mijn “klein meisje” ontdekt de wereld!

In mijzelf zit een klein meisje dat wilt ontdekken. De wereld om haar heen wilt leren kennen. Zichzelf meer en meer wilt leren kennen. Het speelse komt steeds meer naar boven. Het heeft er altijd gezeten maar door opvoeding en het opgroeien in het leven wordt een klein meisje soms beperkt en “ingeslikt” om niet meer gehoord te worden. Ik was m’n kleine meisje lange tijd kwijt. En ik zie bij alle vrouwen die ik ontmoet in mijn aanbod dat zij zichzelf én het kleine meisje in zich zijn kwijtgeraakt. Zonde!

Je innerlijk kind (of kwetsbare kind) of zoals ik ’t noem: jouw kleine meisje bestaat uit al je kinderlijke gevoelens, instincten en intuïties, energie en creativiteit. Dit alles is je magische en spelende zelf.

Onverwerkte (vaak onbewuste) gevoelens en emoties uit je kindertijd spelen nu nog vaak een rol, en bepalen voor een deel je leven. Je leert je aanpassen en je werkelijke gevoelens uit je niet meer.

Ik heb daar jaren lang best wel mee gestruggeld. Ik wilde er wel over praten, m’n gevoelens uiten of whatever maar voelde aan alles in mijn omgeving dat dit niet wenselijk was, dus slikte dit sensitieve meisje alles in.

Maar door je af te sluiten voor pijnlijke emoties, sluit je jezelf ook af voor emoties van vreugde, spelen, blijheid, warmte en geborgenheid, veiligheid en liefde!

ViaVanI zoekt “jouw meisje”!

Dus met deze wijsheid, die ik zeker aan jou doorgeef in mijn trajecten en waarmee ik mooie resultaten zie ontstaan, dook ik op een overheerlijk bak met twee bollen ijs (snickers- en yoghurt-amarene smaak) én slagroom.

Het kleine meisje op de eerste foto hierboven kon zich niet gelukkiger voelen: eropuit en vrij-zijn met een verrukkelijke bak vol met gelukscalorieën die ik “plak aan mijn dijen en billen”. Je hoorde haar even niet want, “Geef een kind een ijsje en het is stil!”

Ook jouw kleine meisje met je huidige JOUW2.0 willen herenigen? Ik kan je er zeker bij helpen. Weet dat het je leven verandert, positief!

Liefs, Karin

Dromen. Durven. Veranderen.

Zittend op de buddyseat, achterop de motor bij m’n Lief, onderweg naar ’t Zuiden des lands zie ik in België een pand waarop groot vermeld staat: Dromen Durven. Veranderen.

Meditatiemoment

Voor mij zijn de momenten achterop de motor meditatiemomenten. Stil raast het landschap aan me voorbij. Zie ik fantastische luchten, groene natuur, schitterende vergezichten. En in die stilte ben ik immens gelukkig. Telkens weer.

Mijn pad

Bij ’t zien van die woorden bedenk ik me geen moment en weet ik dat ik op mijn goede weg zit.

Dromen

Ik droom van ultieme vrijheid.
Vrijheid in alles wat er is, in wie ik ben, mag zijn, doe of laat.
Vrijheid in financiën en materie. Vrijheid in minder en weinig.
Vrijheid in ontwikkeling en ontplooiing
Vrijheid in m’n lijf en geest.
Vrijheid om te reizen en nieuwsgierig te blijven.
Vrijheid in het helpen van anderen.
Vrijheid om de wereld mooier te kleuren met wie ik ben.
Vrijheid, ik gun ’t iedereen!

De laatste jaren ontdekte ik dat ik eigenlijk in alles wat ik deed en doe op zoek ben naar vrijheid. Deze vrouw past niet in een vast keurslijf
En, elke stap die ik zet, zet ik op weg naar die droom, mijn ultieme VRIJHEID.

Durven

Maar om daar te komen mocht en mag ik DURVEN op m’n netvlies tatoeëren.
Durven te zijn wie ik ben.
Durven doen wat ik wil.
Durven te springen.
Durven niet met de massa mee te gaan.
Durven anders te zijn.
Durven door angsten heen te kijken.
Durven kwetsbaar te zijn.
Durven uit die comfortzone te stappen ongeacht de mening van m’n omgeving of onze maatschappij.

Veranderen

Een droom na jagen en dat durven uit voeren vraagt om veranderen. Veranderen om steeds meer jezelf te worden. Afscheid te nemen van die of dat wat niet meer past. Welkom aan dat wat komt. Je eigen-ik verandert nooit, maar wat en hoe je het doet of hoe je het bekijkt verandert.

Ik ben op de goede weg naar mijn authentieke zelf, mijn pad. En dankbaar voor wie mee liep en (nog) mee loopt.

Meelopen

En, hoe tof is ’t dat ik ook met anderen, misschien wel met jou mee mag lopen op weg naar jouw DROOM, om je te laten DURVEN te VERANDEREN

Ik ben veilig aangekomen in Valkenburg en geniet na van m’n lange meditatiemoment.

Liefs, Karin

Ik MOET happy zijn!

Daar zat ik.
Tegenover een therapeut.
Ik wist niet wat er met me was.
Maar iets voelde niet goed.

Processed with VSCO with g3 preset

Ontwikkelingsproces; van mij én ook het jouwe?

“Ik MOET me gelukkig voelen. Heb een heerlijke man en fijn huwelijk, ècht! Twee gezonde zonen die het goed doen. Een baan. Een eigen huis. Ik woon op een leuk dorp. Een fijn sociaal netwerk. Ik sport. Ik ben gezond (met wat overgewicht). Ik doe leuke dingen.” Maar…..
“Ik voel me niet gelukkig” en de tranen stroomden over mijn wangen. Wát bezielde mij nu weer? Ik wist dat ik gevoelig was, maar waarom huil ik nu om iets wat ik niet weet.

Mijn ontwikkelingsproces startte daar, ca. twintig jaar gelden. Net dertig jaar; ik had een gezin draaiende te houden, met kleine kids en wilde alles en iedereen tevreden stellen. Ik vergat totaal mezelf!

Stop! Doe er wat aan.

Herken je je in de situatie die ik je schets?
Alsjeblieft, doe er wat aan en blijf er niet zoals ikzelf té lang mee rond lopen. Heb je niks aan, je kids niet, je partner niet, niemand niet!

Hoe? Alle antwoorden draag je al bij je. Zet de eerste stap en vanzelf blijf je stappen zetten. Je gaat je vrijer voelen. Durft voor jezelf te gaan staan. Je eetpatroon pak je stap voor stap aan. Je leeft gezonder. Je bent een leukere moeder en wordt steeds meer en meer jezelf: een leuk energiek mens!
Dát ben jij toch?


TIPS voor verandering
Hierbij Mijn 3 TIPS hoe je dit kunt aanpakken en jij je stappen zet naar je weer GOED met jezelf en je LEVEN voelen!

  1. Zeg JA tegen JEZELF. Word je ervan bewust dat je jezelf niet OK voelt met de situatie ondanks dat de norm is dat je wel gelukkig moet zijn. Het is de wereld om je heen die dit van je verlangt. Maar wat WIL JIJ?
  2. Onderneem ACTIE. Als je niks doet, verandert er niets en krijg je wat je altijd kreeg! Wat dan? Dat ligt aan je situatie maar weet dat zonder actie vanuit en door jezelf er niets wijzigt!
  3. VRAAG HULP. Nadat ik 30 jaar geleden tegenover deze therapeut zat heb ik altijd vertrouwenspersonen in mijn leven gehad waar ik op terug kon vallen. Of mensen die me begrepen en mij stimuleerden. En nee, hulpvragen is niet zwak! Hulp vragen is een teken van KRACHT!

Hoe jou leven kan veranderen

Alle vrouwen die bij mij in een traject, 1op1 dag of training zaten hebben deze drie stappen doorlopen. En ik, ik begreep hen en jou als geen ander. Ik heb deze weg ook afgelegd. En al deze ervaringen neem ik met me mee. Wil je meer weten over het aanbod wat jouw leven kan veranderen? Neem hier een kijkje.

Ben jij zo’n vrouw die voor zichzelf kiest op weg naar GOED LEVEN?

Processed with VSCO with g3 preset

Liefs,
Karin

Word eens wakker!!

Wat is volgens jou het belangrijkste in je leven?
Jouw antwoord ( ……… )

Kijk nog eens goed naar je antwoord!
Heeft je antwoord met je omgeving of anderen te maken?

WORD WAKKER!!!!!!
Je maakt jouw omstandigheden of anderen verantwoordelijk.
Blijf je dit doen, dan blijf je leven zoals je nu leeft

ALS JE DOET WAT JE DEED, KRIJG JE WAT JE TOT NU TOE KREEG!

Is dát wat je wilt?
Word wakker en maak vandaag nog een paar stevige keuzes:

  1. waar stop je nu echt mee?
  2. waar steek je vanaf vandaag je kostbare tijd, geld en energie in?
  3. welke KLEINE verandering levert jou meer energie, dagelijkse balans, rust én gezondheid om fijn oud te worden?

Jaren terug antwoordde ik tijdens een sollicitatiegesprek, zittend tegenover een aantal vrouwen, dat het allerbelangrijkste in mijn leven IKZELF ben. De aanwezigen reageerden, in mijn ogen, verbaasd en vroegen om uitleg.

Als jij vanaf nú 100% verantwoordelijkheid voor jezelf neemt. Durft te kiezen voor jezelf. Dan weet ik uit eigen ervaring dat jouw leven een positieve wending krijgt. Als jij goed voor jezelf zorgt, en dus van jezelf houdt, keuzes maakt die bij jou passen en niet gebaseerd op angst zijn of op “wat denkt x wel niet van me?”, ben je er ook volledig sprankelend voor jouw omgeving (partner, kids, familie, vrienden of werk).

En dat, dát is voor mij LEVEN! Leven met en vanuit jezelf, mét energie, vanuit jouw sterke en krachtige IK, de juiste keuzes makend die bij jou passen en jou gezond oud doen worden.

En jaaaaa, bij het nemen van je keuzes komt angst om de hoek kijken!
I know!
Ik was daar ook!

Wees niet bang, WORDT WAKKER!
….. en LEEF!

HOE? vraag je je schouderophalend af.

Het antwoord zit in jou!
Dé sleutel op JOUW schatkist, met je waardevolle ik en jouw volledige potentieel erin, heb jij in handen. Open je schatkist, alsjeblief, én LEEF!

En als je wilt, kan ik je er bij helpen.

Heb ik je wakker geschud?

Liefs,
Karin