Transformational Cupping therapie/behandelingen

Transformational Cupping is meer dan cupping.

Wat ik voornamelijk doe is cupping combineren met manuele therapie, voedingsbegeleiding en gezondheidscoaching vanuit mijn eigen levenservaring en brede kennis als professional. Ik werk efficiënt en resultaatgericht. Mij mijn eigen stijl van behandeling die dus verschillende achtergronden combineert. Met de cup trek ik op je huid de cup vacuüm trek en ga speuren naar verklevingen en opgehoopte afvalstoffen. Deze verzamel je gedurende je leven en zet je vast of hou je vast. Deze opgehoopte ‘ballast’ kan zich over het gehele lijf verspreiden. Heb je fysieke of mentale klachten dan liggen verklevingen en/of opgehoopt afval hieraan ten grondslag.

Ik werk holistisch en mijn waarheid is dan ook dat gezondheid meer is dan de afwezigheid van ziekte. Het is een teveel aan afvalstoffen in je lichaam. Dus als je dit vermindert en uiteindelijk weghaalt krijgt je lichaam weer de vrijheid, wordt het gezonder op alle niveaus, gaat je huid stralen en strakker worden, keert die ‘sparkle’ in je ogen terug, gaat je levensenergie meer en meer stromen en kom je echt letterlijk en figuurlijks anders in je vel te zitten. En dat is juist ook het gene wat ik zie gebeuren met mij behandelingen. De een na een keer de andere na meerdere keren. Want elke mens is uniek. Elk lichaam is anders. Elke leven is anders gelopen. En een ieder heeft dus intens of minder intens hinder van de opgehoopte ‘ballast’.

Hoe ontstaan blokkades en uiteindelijk (chronische) ziektes dan toch in je lijf?

Tja, dat is niet in een woord, zin of alinea te vangen. Hieronder som ik het een en anders op wat ten grondslag kan liggen aan oftewel verstoring geeft zoals de pijntjes, de klachten, de blessures, de ziekte(s) die jij voelt en ervaart:

· Voeding in zijn algemeenheid.

· Bewerkte voeding met veel E’nrs (pakjes en zakjes) in het bijzonder.

· Maar vergeet in deze ook de vele kleur-, smaak- en geurstoffen niet.

· Pesticiden en chemicaliën.

· Conserveringsmiddelen.

· Suiker, zoetstoffen.

· Je huidverzorging en make-up.

· Schoonmaakmiddelen.

· Lucht en water-inname.

· Straling.

· Alcohol, drugs en roken.

· Medicijngebruik.

· Vaccinaties.

· Maar ook oud verdriet.

· Onverwerkte emoties en gevoelens.

· Familietrauma’s.

Dit alles zet zich vast in je bindweefsel.

Transformational Cupping is meer dan wrijven met een cup over de huid, pijnlijk gevoel ervaren en een strakker lijf krijgen.

Wat ontstaat er als je frequent voor een Transformational Cupping behandeling komt? 

· Rugpijnen, zware benen en pijnlijke knieën verminderen en/of zijn verleden tijd.

· Je creëert souplesse in het lijf. Beweging wordt hierdoor comfortabeler. Dit kan ook met Yin Yoga (link naar artikel, klik hier) echter met een TC behandeling ga je vele malen sneller en dieper.

· Je komt letterlijk en figuurlijk beter in je vel te zitten. De energie gaat stromen. Je meridianen worden weer optimaal gevuld met je levensenergie en je organen gaan beter ‘draaien’ waardoor je lichaamsprocessen optimaliseren. Fantastisch!

· Trauma’s en oud zeer komt eruit en mag eindelijk door jou losgelaten worden of het laat jou los! Energetisch stap jij dus lichter de deur uit dan dat je binnen stapte. Dit is een magisch fijn resultaat van een TC behandeling.

· Mooi meegenomen. Je gaat er jonger uitzien. De huid wordt beter doorbloed. Blokkades waar geen zuurstofrijk bloed bij kon, ontvangt dit weer. Alles wordt elastischer en strakker en je straalt dit ook letterlijk uit via je ogen.

· Je organen gaan vele malen beter functioneren. Door het cuppen van de meridianen, de plaatsen rondom hart, longen, lever, darmen, nieren en het bekkengebied. Maar ook op de rug de longen en het hart ontstaat er een optimalisatieslag. Zo waardevol voor je gezondheid.

· Door dat alles begint te stromen worden intern de prikkel-zenuw-signalen beter ontvangen en doorgezet. Je zenuwstelsel werkt hierdoor ook fijner ten gunste van jou.

· Lymfesysteem gaat beter functioneren en kan het afval beter opruimen en afvoeren.

· Je wordt helderder in het hoofd. Hoe minder afval in je systemen. Hoe minder mistig in het hoofd. Je neurotransmitters (hormonen in de hersenen) worden beter aangemaakt. Een helder hoofd. Zo waardevol voor een fijn leven.

Het doet ontzettend pijn toch?

Het is geen lekker ontspanningsmassage. Ik manipuleer je bindweefsel en dat is gevoelig/pijnlijk. Maar het is ook een spel tussen jou en mij. Ik bied jou je veiligheid en jij biedt jezelf jouw veiligheid. Je kan nooit meer of dieper dan jij en je lijf aankunnen. Dat is waar ik voor sta.

Wat je mag weten:

· De huid gaat na afloop opzwellen. Je kan hierdoor vocht vasthouden (2-10 dagen). Door jezelf goed te hydrateren met goede voeding en sapjes ondersteun je dit helingsproces en voel je er weinig van.

· Jezelf ‘bleh’ voelen hoort er bij na een behandeling of de dagen erna. Dat zijn puur oude zaken die je laat aan. Laat het er allemaal zijn. Hydrateer goed. Oordeel niet en praat er over als dat goed voelt. Juist dan mag het er zijn en verlaat het jou. Geef het de tijd. Na een behandeling ook geen drukke agenda oppakken is mijn advies altijd.

· Suffig zijn 1-2 dagen kan, met nadruk op kan. Geef er aan toe. Wees lief voor jezelf. Doe mee met een YIN les om dit proces te ondersteunen. Het lichaam heeft energie nodig om te herstellen en de behandeling te verwerken door de afvalstoffen uit te scheiden.

· Alles wat je als pijnlijk ervaart zijn verklevingen, afvalstoffen en ontstekingen die aangeraakt en mogelijk opgeruimd worden.

· Oude emoties of patronen, waarvan je dacht dat die verdwenen waren, kunnen soms vanuit diepte omhoog gecupt worden. Omarm dit. Weet dat het ‘oud’ is, je niet meer dient en jou mag verlaten.

· Spoelen. Spoelen. Spoelen. Drink veel water of kruidenthee na de behandelingen. Hoogstwaarschijnlijk vraagt je lichaam er ook om.

· Verminder eventjes je eiwitinname en ga ontzuren. Liefst al een week voor je behandeling.

· Waarom ik niet het gehele lichaam of beide kanten in een keer cup? Omdat het niet menselijk en wenselijk is zoveel afval omhoog te halen en af te voeren. En daarbij als jij verschil tussen links en rechts mag ervaren, ben je bewuster van wat het je brengt. Daarnaast is het voor het herstel fijner als je nog een ‘goed kantje’ hebt om op te liggen, lopen of staan.

Wanneer ik je niet in behandeling neem?

  • Zwanger of nog borstvoeding gevend.
  • Tromboseklachten
  • Als jij intrinsiek niet gemotiveerd bent en een slachtofferrol aanneemt.
  • Na een operatie is het 6-12 maanden herstellen en dan pas weer cuppen het betreffende gedeelte.
  • Chemopatiënt? 1 jaar na afloop is een behandeling weer mogelijk.
  • Ook keizersnede en/of liposuctie operatie; na 1 jaar ben je welkom.

Geen techniek werkt op zoveel lagen als Transformational Cupping. 

Ohja echt waar? Op wat dan? Ik neem je mee, bewust of onbewust, werkt jouw behandeling in op:

· Huid

· Vet

· Verklevingen

· Afvalstoffen

· Littekens/-weefsel

· Aderen

· Striae

· Bindweefsel

· Meridianen

· Lymfesystemen

· Spieren

· Pezen

· Gewrichten

· Organen

· Trauma’s

· Ziektes

· Ongemakken, kwalen & klachten, denk aan huidklachten, darmklachten, menstruatiepijnen, overgangsklachten, hoofd- en migraine-pijnen, etc.

Ons lijf is een magische fabriek

Ons lijf is een magische fabriek. Als jij goed voor deze fabriek zorgt. Alle radartjes en operators de aandacht geeft die zie mogen hebben om goed te kunnen draaien. Dan verloopt het soepel en smooth, kun je tijdig bijsturen. Maar als er klachten ontstaan (of erger) dan vertelt die klacht jou wat jij op dat moment mag doen om erger te voorkomen. Kun jij luisteren? Stap op die behandeltafel en gun jezelf een frequente Transformational Cupping behandeling.

Wat kost het?

Jouw investering voor 1,5 uur mijn aandacht, mijn advies, een Transformational Cupping behandeling, een hydraterend sapje met iets lekkers en gezond om bij te komen bedraagt € 95,-. Te betalen contant of via een betaalverzoek. Ik ontmoet je graag op mijn thuiswerklocatie: Mooijmanstraat 20, Ovezande. Tot snel!

Is je leven je lief, YIN – Cup & Zuiver je zelf preventief!

Liefs Karin