Feel the fear, but do it anyway!

<![CDATA[Deze zomer stapte ik in een businesscoachingsprogramma. Waarom? Ik voelde me qua energie aangetrokken tot deze businesscoach. Anne Fermont, een inspirerende gedreven vrouw en een ongelooflijk authentiek, liefdevol en sprankelend mens. En daarnaast wilde ik graag, naast mijn super toffe betaalde baan bij Borsele Beweegt, een nog groter bereik om mensen te bereiken. Ik heb een passie, ik wil oprecht dat iedereen lekker in zijn vel steekt.

Ik voel enthousiasme om mensen te inspireren naar zichzelf te kijken. De regie over zichzelf te nemen. Stappen te zetten, in voeding, met beweging en in het hoofd, waarmee ze meer energie krijgen, fris uit hun bed springen, vage klachten verdwijnen, gewicht reduceren, goed in hun vel steken en, dat wat op hun pad komt aan te kunnen. Alle positieve en ook minder leuke ervaringen. Want hé, een zorgeloos leven bestaat niet. Er zijn altijd wel zaken die niet gaan zoals jij wilt dat ze gaan. Maar die zoektocht in voeding, beweging en mentaal, jouw weg naar dé energieke en krachtige versie van jezelf, die gaat niet vanzelf. Achterover leunen en denken ik wordt fijn oud is een misvatting.
Uit ervaring weet ik dat je zelf acties moet uitvoeren. Zo heb ik vele malen in mijn leven ‘diep’ gezeten. Kwam ik in verdriet terecht om diverse redenen. Was mijn gevoeligheid, waarvan ik toen nog niet wist dat dat meespeelde, een eigenschap die me tegenwerkte. Ik vocht er tegen. Altijd weer dat emotionele, dat gevoelige in me dat niet tegen onrecht, verdriet en pijn kon. Dat me mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde ontnam. Nou jou, dat ik me liet ontnemen, weet ik nu met de wijsheid van vandaag de dag.  In het verleden werd, zoals ik het toen voelde, mijn veiligheid me ‘gestolen’ doordat mijn baan me werd ontnomen door een reorganisatie. Stapten er mensen op mijn levenspad die me ‘angst’ in boezemden, mensen die me het nekhaar deden rijzen. Wat ik toen niet wist dat zij zaken in mij weerspiegelden. Ik mocht door hen dingen onder ogen zien. Maar damn, wat was dat pijnlijk. Zo rond m’n 35ste dacht ik:  “Ik moet gelukkig zijn. Ik heb een fijne man en een heerlijk huwelijk. Een heerlijk huis op een fantastisch dorp. Ik heb twee gezonde jongens aan de wereld mogen toe vertrouwen. Ze groeien en bloeien op in goede gezondheid, ik heb een baan en een fijn sociaal netwerk . Maar, toch voel ik me van binnen niet gelukkig”.  Dat gevoel, ik kan het nog zo oproepen met mijn gevoeligheid, was confronterend. Maar dat heeft er wel voor gezorgd dat ik stappen ging zetten.
Wat vind ik leuk? Wat wil ik nu eigenlijk? Beweging was al belangrijk voor me, maar integreerde ik nog meer in m’n leven. Mentaal ging ik aan de slag. Een reikie-therapeut was op mijn pad gekomen en liet mijn levensenergie weer stromen. Inspirerende (veelal) vrouwen kruisten mijn pad op onverwachtse momenten en die deden vaak verrassende uitspraken die me aan het denken, zetten. Een levenscoach waarmee ik naar mijn verleden mocht kijken. Pijnlijk. Maar waardevol om je gezin van herkomst vanuit andere perspectieven te mogen bezien, geschillen en situaties die je overkwamen te kunnen omarmen.  Werkconflict wat niet goed voelde, want ik ben niet van de conflicten. Een echte eyeopener was een (communicatie)coach. Zij was degene die mij weer terugbracht bij mijn authentieke zelf. Waardoor ik weer voelde dat ik leefde, dat ik mijn zelfvertrouwen hervond, dat ik zeker wel waardevol ben voor deze wereld, dat ik niet aan mezelf hoef te twijfelen, dat ik in beweging kwam doordat me een spiegel voorgehouden werd en ik er recht in durfde te kijken. Stap voor stap stapte ik mijn nieuwe 2.0 tegemoet. En wauw! wat voelde dat goed. Daar waar ik altijd al wel een positieve insteek had, hoe minder fijn het ook met me ging. Altijd wel een instelling had van ‘knietjes afvegen en verder gaan’. Daar overviel me een positieve flow die ik tot op de dag van vandaag koester en omarm. Van waaruit ik leef. Waarvoor ik leef. En juist dat, dát gevoel, die kracht, die power, die gun ik jouw ook!
En die fijne businesscoach met haar PINK POWER program, die heerlijke groep mede PINKgirls, heeft mij nog meer stappen doen zetten, heeft mij nog meer vertrouwen gegeven op die weg met mijn authentieke zelf, heeft mij nog meer doen bewegen om voor mezelf te kiezen en te leven vanuit dat wat goed voelt, te leven vanuit mijn hart en in lijn met mijn gevoel. Leven in alignment!
Is alles in mijn leven dan pink (rooskleurig)? Nee, natuurlijk niet. Ik worstel nog steeds met mijn lichaam en gewicht. Ik heb weinig tot geen contact met mijn zus. En zo kan ik nog meer zaken opnoemen die me aan het hart gaan. Maar met mijn positieve instelling en zaken te zien zoals ze zijn (“het is zoals het is”) heb ik vertrouwen in alles wat er is en wat komt. Vind ik dan niks spannend of ‘eng’? Jawel hoor! Maar met in mijn achterhoofd de PINK POWER quote “Feel the fear, but do it anyway” weet ik dat je zonder enige vorm van angst nergens komt. Dus, ben ik nu zichtbaar en gestart met mijn praktijk ViaVanI. Stoer, gedurfd, spannend, fijn en helemaal passend bij mij!
Ontmoet ik jou? Dan ontmoet jij JOUW2.0 en ik kan je verzekeren dát voelt overweldigend goed! Liefs Karin]]>