Dé YIN JE MEE - week

06 – 10 maart 2023
 

Met YIN creëer je een positieve zachte energieke start van je dag.
Een half uurtje. Vanuit thuis. Gewoon omdat het kan.
GRATIS.
Elke dag een YIN training.
En daarnaast een recept en gezondheidsTip in je mailbox.
Van mij voor jou.

WAAROM?
Ik gun iedereen YIN in zijn/haar leven. Al jaren beoefen ik deze vorm van yoga. Weet, voel en ervaar ik wat het me bracht en nog steeds brengt. En inmiddels geef ik het door aan jij die bij mij op de mat ligt. De Magie van Yin: je bindweefsel is een magisch geheel wat jou bijeen houdt. En waar door onnoemlijk veel stroomt. Door hier via praktische YIN trainingen voor te zorgen creëer je rust, balans, zachtheid, harmonie, gezondheid(swinst) en vooral een verhoging van je energie en levensgeluk in je dag en leven.

VOOR WIE?
Deze YIN JE MEE – week is beslist voor jou als jij

  • kennis wilt maken met YIN en mij.
  • je dag energiek vanuit rust wilt starten.
  • je een ochtendritueel wilt (op)starten.
  • als je nieuwsgierig bent.
  • voelt dat YIN je wat mag brengen.

WAAR?
Gewoon thuis. Zoek of creëer een ruimte waar jij een half uurtje ongestoord alleen kunt zijn om op te starten. Wat heb je nodig? Een yogamat of vloerkleed, wat kussens, een riem. EN JEZELF! That’s it!

PRAKTISCH?
Meld je zelf aan via onderstaande knop. Je naam en e-mail adres is alles wat ik nodig heb. Dan ontvang jij t.z.t. een mailtje met hierin alle benodigde instructies.

Ik heb er zin in!
Jij ook? Meld je aan en beleef het 5 dagen lang, samen met mij en vele anderen.

Liefs, Karin

 

 

Tot @ de YIN-mat!

Wat is Yin Yoga? 

 

Yin Yoga is een yogavorm die gericht is op het versoepelen en versterken van pezen, gewrichten en je bindweefsel. Ze rekken dieperliggende spieren op en maken diverse lichaamsgebieden los. Het verbetert je mobiliteit en zorgt dat de gewrichten beter in conditie komen. Hoe?

Door een aantal minuten de Yin Yoga poses vast te houden, als het ware een “groene pijn zone” op te zoeken én met behulp van je ademhaling, creëer je ruimte in de betreffende lichaamsgebieden die die poses aanraken.

Yin Yoga is JOUW innerlijke reis door je lijf. Door het langdurig aanhouden van bepaalde poses, raak je ook de aan deze pose verbonden energiebanen (meridianen), chakragebieden (energiecentra) en organen in je lichaam.

Dit alles zorgt (on)bewust voor het ‘versmelten’ van de in het bindweefsel opgeslagen ‘bevroren’ emoties, trauma’s, prikkels en ervaringen. Bewust of onbewust neem je dit mee als je met je lijf aan de slag gaat. Hoe tof? Yin Yoga is een mooie vorm als tegenhanger of aanvulling voor alle yang-activiteiten en druktes die in jouw dagelijkse agenda verweven zijn.

Naast een soepel, weerbaar lichaam en innerlijke ontwikkeling geeft Yin Yoga jou ook nog deze gezondheidsvoordelen: verbeterde ademhaling, stressreductie, persoonlijke groei- en ontwikkeling, mildheid voor jezelf (zelfliefde), versterkt immuunsysteem, innerlijke rust, overall gezondheidswinst, preventie fysieke blessures, reduceren lichaamsspanning op een diep fysiek, niveau, stabiliteit in en met jezelf (zelfkennis), het leren en ervaren van acceptatie en compassie, je uitstraling wordt zachter. Je nachtrust verbetert. Je energie- en hormoonhuishouding optimaliseert en je leert van je lichaam te houden.

Waarom zou je starten met Yin Yoga? En het blijven volhouden?  Je leest er alles over in mijn blog

Ik zie je @ de YIN mat!