HITTE dwingt mij tot BLOOT gaan!

<![CDATA[

Geïnspireerd door een post van Rachelle Verhage van ZeeuwZe.nl (volg je haar al op instagram, doen!) waarin ze aangeeft klaar te zijn om zichzelf in een “shaping” of “corrigerend” badpak te hijsen, overzie ik mijn stappen van WALGING naar ZELFLIEFDE!

Het is een optelsom.
Ze raakt me + de hitte van deze week = BLOOT GAAN!

Wat haatte ik deze zomerse hitte.
Benen die zich open schuren.
Kleding die plakt.
Niks geen laagjes om mijn vollere lichaam te verbergen.
Leggings die mijn benen nog enigszins camoufleren zijn té warm.
M’n dikke met kipfilets behangen stevige Zeeuwse boerenarmen tonen.
Korte broek, wat is dat?
En, als vervelende kers op de taart, de woorden “we gaan naar ’t strand.”
HELP, ik in een bikini, tankini of badpak.

Wát SCHAAMDE ik me.
Wát HAATTE ik mezelf
Wát WALGDE ik van mijn lijf.
Herkenbaar?

Een GEVECHT wat ik jarenlang zelf in stand hield. Gedachten als “wat denken ze wel niet van me”, “wie vindt mij nu leuk, gezellig óf laat staan mooi of zelfs aantrekkelijk? Ik liet dit allemaal toe en hield mezelf daardoor klein.

Al deze gevoelens komen door de genoemde Insta-post weer naar boven.

Wát ben ik dankbaar dat ik een proces heb doorlopen.
Van WALGING naar ZELFLIEFDE.

  • Lang leve de onderbroek-pantyshorts van de HEMA! Dááag open benen en hallo wereld dit zijn mijn niet-volmaakte-benen!
  • Hallo tuniekjes die mijn MOOIE VORMEN benadrukken, en ja hoor, zonder legging eronder met benen vol kraters, putten, bobbels en haarstoppels!
  • Hallo korte (sport)broek. Kun je er niet op kijken, doe je toch lekker je ogen dicht!

Hallo wereld, jouw hitte dwingt mij meer van mezelf bloot te geven. Ik ben trots op mijn lichaam. Het heeft me tot level 49 gebracht. En, iedereen mag mijn te dikke (boven)benen met spataderen zien (restant van twee zwangerschappen, dus blij mee!). En wat denk je van m’n curvy bovenlijf en volle boezem. Heerlijk!

Met al deze vormen ben en blijf ik diezelfde mooie vrouw met verzorgde, met smaak gekleed en energieke uitstraling! Kun jij als man of vrouw niet op me kijken, of heb je een mening over een vrouw met een maatje meer? Weet dan dat achter het gewicht van deze vrouw(en) en zeker ook mannen een reden schuilt.

Lieve vrouw laat je inspireren en leer van jezelf te houden.
Als ik ’t kan, kan jij ’t ook. Je hebt een gewicht, je hebt vormen, maar

JIJ BENT NIET DIE VORMEN.
JIJ BENT VEEL MEER DAN DAT.

Met dit weer geef ik mezelf (meer) bloot. Letterlijk en figuurlijk met dit blog.

Durf jij niet, maar wil je dit wel. Weet me te vinden.

Liefs, Karin

]]>