Hoe positief ben jij?

<![CDATA[✓ Het glas halfvol of half leeg?
✓ De regenboog kunnen ontdekken op een regenachtige dag?
✓ In het donker de sterren willen zien schitteren?
✓ Die vlinder zien fladderen op een zonnige dag
✓ Een uitdaging zien in het probleem wat op je pad komt?
✓ Kleine stapjes zetten als die ene grote (nog) niet lukt?

Hey lieve lezer, als je dit leest, vraag jezelf dan eens af hoe positief je in het leven staat.
Ikzelf, weet met de wijsheid van nu, dat ik behoorlijk positief in het leven sta. In het verleden was me dat niet altijd duidelijk. Ervoer ik een ‘nekharen-rijzend-gevoel’ als er negativiteit op m’n pad kwam. Zaken waar ik tegen aanliep die mijn spreekwoordelijke deur blokkeerden. Mensen die alleen maar een zweem van negativiteit om zich heen dragen en dit onbedoeld projecteren op hun omgeving. Ik ben daar zo gevoelig voor! Verdriet wat zeer deed. Relaties die stuk liepen. Mezelf ongewenst en onbegrepen voelen. Door reorganisatie geen baan meer hebben. Gefrustreerd raken als iets me niet in een keer lukte. Dat alles en meer is er ook zeker geweest in de jaren die achter me liggen. En hé er liggen er welgeteld al 48 achter me. Pffft, als je ’t zo ziet staan, zijn dat best wel veel jaren! Maar altijd wist ik weer op de een of andere manier, nadat ik ‘gevallen’ was, op te staan, m’n knietjes af te vegen en tegen mezelf te zeggen “kom op, ’t kan altijd erger, Karin”. Of waren er mensen om me heen die me omarmden en zeiden: “het is vervelend, ik begrijp je Karin, maar ook dit gaat voorbij”. En weet je, dát moment, het moment waarop jij je k**, verdrietig, gefrustreerd of onbegrepen voelt, dát moment of dié periode, gaat voorbij.
Dát beseffende jaaaaren terug, bracht mij een andere kijk op zaken. Bracht mij positiviteit. En die positiviteit heeft mij al die jaren gebracht tot waar ik nu sta. Altijd geloven in de mens. Zoeken naar geloof in mezelf. Wetende dat iets niet goed of fout is. Dat ieder het op zijn of haar manier doet en dat goed of fout hierin niet aan de orde is. Alhoewel heel veel mensen je afrekenen op dat wat je doet, of je gedrag of actie wel door de beugel kan, hoe enthousiast je bent of hoe je straalt. Vaak komt dit voort uit onbegrip, onwetendheid of worden ze gespiegeld in hun gedrag door jou. Maar weet dat als jij positief in het leven staat, de dingen onder ogen kunt zien zoals ze zijn, het omarmt zoals het is, dan weet jij dat hoe turbulent je leven ook is, hoe vervelend je situatie nu is of hoe klote je je nu voelt kan veranderen door jouw kijk, jouw POSITIEVE KIJK op deze zaken. En dat niemand daar iets van hoeft te vinden. Uit de jaren die achter me liggen spreek ik uit persoonlijke ervaring! Een slogan, die ik mezelf voor hou om te relativeren als ’t even lastig is, spannend voelt of anders dan anders is, is:  “het wordt vanzelf 17u (of avond of de volgende dag)” of “het is zoals het is; de situatie kan ik niet veranderen, maar wel mijn kijk erop”.
Er zullen mensen zijn die dit niet kunnen beamen. Omdat hun kijk nu eenmaal negatief is en blijft, omdat zij zich slachtoffer willen blijven maken van hun -hoe vervelend ook- mindere of andere situatie. Maar …. als jij de kracht vindt in jezelf om een positieve kijk te hebben op jouw situaties, op je gezin (van herkomst), op je relaties, op je werk, op je omgeving, op jezelf en dus op jouw leven …. dan heb jij jouw positiviteit gevonden. Hou ‘m vast, koester ‘m, stop ‘m in je binnenste-ik en weet dan dat elke dag iets positiefs brengt!
Ohja, weet je hoe ik me heb aangeleerd positiever naar een dag te kijken? Kom bij me in een inspiratietraject of -training en ik deel het. Het inspireert  jou om het op jouw manier aan te pakken, vanuit een positieve kijk. Klik hier voor meer info

Tot dan!
Positieve grtjs, Karin

 
 ]]>