Ik bepaal!

<![CDATA[

Zet jezelf op 1

Na jarenlang mezelf in dienst van de ander te hebben gesteld. Mezelf weg te cijferen. Want, die ander vond ik belangrijk(er). Besloot ik jaren terug dat ik, als ik een fijn leven wil leven en een mooi mens wil zijn voor m’n omgeving, in actie mag komen.

Ik mag bepalen. Ik zet mezelf op 1. En nee, dát is niet egoïstisch! Dit betekent dat ik er voor m’n lief, m’n kinderen, m’n omgeving én m’n ViaVanI-coachees volledig kan zijn!

Het zwarte schaap

Zo bepaal ik mijn keuzes om gezond te leven, ook al snapt een ander dit niet. Ik word liever gezond oud door vanuit mijn hart te leven en niet vastgeroest te blijven zitten omdat het zo moet, hoort, verwacht wordt of veiligheid biedt. Om aandacht aan m’n voeding te schenken en m’n beweging actief te onderhouden. En weet je, ik ervaar dat lijf en geest me dank je wel zeggen door in balans te zijn én energiek in het leven te staan, elke dag weer. En dat drijft mij dan weer jou ook hiertoe te motiveren.

Zo bepaal ik dat ik van rode lippenstift hou en me graag anders, lees vaak kleurrijk, kleed. Dat ik mezelf durf te laten zien, ondanks dat maatje meer. Want weet je, ik mag er volledig zijn. Ik bepaal!

Zo bepaal ik dat in mezelf investeren qua geld en tijd belangrijk is voor mijn gezondheid en mijn levensvreugde. Persoonlijke ontwikkeling daagt mij uit, prikkelt mij en zorgt dat energie blijft stromen en mijn lichaamsprocessen optimaal functioneren. Kan me niet voorstellen dat jij dit niet wilt. Probeer “t eens!

Zo bepaal ik dat back-to-basic reizen, gelijkgestemden ontmoeten, geluk in de natuur vinden en kleine dingen om me heen zien me vele malen meer bieden in het leven dan die auto, luxe in huis of die flitsende merkkleding.

En jij?

Om gezond oud te worden,
energiek te leven,
te doen wat bij me past,
enthousiast, sprankelend te leven,
én positief te zijn ….. maak ik mijn keuzes, uiteraard mét respect naar mijn omgeving.

Bepaal jij wat goed voor je is?
Of laat jij de ander of je omstandigheden bepalen voor je?

Denk er eens over na en maak JOUW keuze.

Liefs, Karin

]]>