Je kunt meer dan je denkt

<![CDATA[Soms twijfel je aan jezelf.
Kan ik het wel. Nee, dat lukt mij niet.
Waar begin ik. Hoe pak ik dat toch aan.
En zo zijn er nog veel meer zinnetjes te bedenken die jouw brein, jouw ego, jou influistert. Zo vaak heb ik ze aangehoord, die zinnetjes die door m'n hoofd van links naar rechts en van onder naar boven stroomden.  En, vaak genoeg gehoor er aan gegeven door toch dat ene maar niet te doen. Die keus niet te maken. Die weg niet in te slaan. Waarom? Gedachtes als: "wat zouden 'ze' ervan denken? Dat vindt ‘men’ vast raar.” Tja, ik kon (en soms nog kan) enorm aan mezelf twijfelen. Denken dat ik niet goed genoeg ben om dat te kunnen. Maar …………. door sporten, trainen en bewegen en daardoor aangemoedigd worden om uit mijn comfort zone te stappen, heb ik geleerd dat ik meer kan dan ik denk. Hoe? Dat vertel ik je. Lees mee en inspireer jezelf om hierin ook stappen te zetten.
Terugkijkend, naar alle jaren die achter me liggen, weet ik nu dat sporten en bewegen mij steeds verder hebben doen komen. Niet alleen op het fysieke vlak, maar juist ook mentaal. Heel mijn leven zoekende geweest naar beweging waarmee ik mijn ‘zwaardere’ lijf in balans kon houden. Althans ik vond dat ik een ‘zwaarder’ lijf had. Met de wijsheid van nu zag ik er in mijn tiener- en twintiger jaren fantastisch uit. Helaas door een gebrek aan eigenwaarde en zelfvertrouwen kon ik het destijds niet zien én voelen. Ik ervoer al vroeg dat ik behoorlijk gevoelig was én dat voor mij sporten het middel was om mijn hoofd leeg te maken. En, daarbij gaf het mij het gevoel erbij te horen. Bracht het me toen en nu fijne en waardevolle (sport)vriendschappen. In mijn twintiger jaren fanatiek gekorfbald. Daar voelde ik voor het eerst dat ik er mocht zijn. Dat ik best wel wat kon. Dat ik genoot van het samen prestaties neerzetten en hier samen wat trainingstijd in investeren. Later vele groepslessen gevolgd. Van aerobics, steps tot spinning en nog veel meer. Hardlopen was een periode ook mijn activiteit om de hectiek van een jong gezin in combinatie met werken dragelijk te maken. Want hé, wie zegt dat een gezin met jongere kinderen over rozen gaat en weinig tot geen energie kost, wil ik nog wel eens spreken. Kortom wat heb ik niet gedaan! Sporten en bewegen loopt als een rode draad door mijn leven waar ik tot op de dag van vandaag enorm dankbaar voor ben. Daar waar ik eerst bewoog en een sport koos uit estetisch oogpunt, namelijk ‘afvallen’ en zo slank mogelijk willen zijn. Want, als ik maatje S tot M heb, dan pas ziet men mij! Sport ik nu om een gezond en sterk lichaam te krijgen, te hebben en te behouden. Om met dat gezonde sterke lichaam gezond oud te worden. Wat geniet ik ervan. En hé, je mag mij wel of niet, of ik nu een maatje meer hebt of niet! En dat alles is OK.
De laatste jaren kwam bootcamp op mijn pad. Heerlijke trainingen waarbij cardio (hardlopen), kracht én het samen-doen bij elkaar komen. Na wat omzwervingen kwam ik bij MeggaFit terecht. De MeggaFit community verhuisde en een sportbox waarin meerdere kracht-, circuit- en bootcamptrainingen werden aangeboden was een feit. Gewichtheffen (krachttraining) pakte ik voorzichtig op. Wat viel dat tegen! Maar, ik zette door wetende (ook vanuit mijn studies van de afgelopen jaren) dat dit mij sterker en gezonder zou maken. Wat had (en heb) ik beperkingen opgebouwd in mijn lichaam. Verkeerde houding(en) vanaf mijn jeugd, mijn veelal zittende werkzaamheden, té weinig kennis van mijn lichaam, slecht luisteren naar mijn lichaam, verkeerde balans in voeding, teveel gevergd van mijn lichaam door crashdieëten en noem maar op. Mijn schouderbeperkingen leverden mij frustratie, pijn, met tijdens mijn practice soms letterlijk de tranen in mijn ogen. Maar met doorzettingsvermogen, fijne begeleiding en af en toe een sportmassage komt er nu stap voor stap resultaat en meer en meer mobiliteit. Dàt voelt zo goed! Het harde werken werpt zijn vruchten af. Zelfs zoveel vruchten dat na instappen in het Highlandgames-team McLeuntjes ik me tijdens Highlandgames by the sea@Baarland overall beste dames highlander mocht noemen. Uit ervaring weet ik nu dat doorzetten, volhouden en afzien jou uiteindelijk brengt op dat pad naar de beste versie van jezelf, jouw2.0! Ik pretendeer niet dat iedereen met zijn/haar krachten moet gaan smijten. Ieder doet het op zijn/haar manier. Ik weet wel uit ervaring dat als je goed voor jezelf zorgt en een goede balans creëert in (orthomoleculaire) voeding, beweging (op jouw manier wat jij leuk vindt en in je leefstijl kunt integreren) en zorgt dat je koppie mentaal gezond blijft (o.a. stress reduceert en je niet druk maakt over datgene waar je toch geen invloed op het) jij op weg bent en gaat naar de beste versie van jezelf. En, jij dus meer kunt dan jezelf ooit voor ogen had!
Ik hoop jullie gestimuleerd te hebben het beste uit jezelf te halen en niet op te geven. Ohja, en krachttraining zou iedere wat ‘rijpere vrouw’ op moeten pakken. Het brengt jou en je hormoonsystemen weer in de juiste balans waardoor vervelende vrouwenkwalen- en pijntjes aangepakt kunnen worden, je overgewicht kunt verliezen, je mentaal een boost krijgt en je energielevel omhoog schiet. Zie ik je in het krachthonk of tijdens een van de trainingen@MeggaFit?
In iedereen schuilt een Pippie Langkous. Haar spreuk: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan” heeft mij de laatste jaren ver gebracht. Ik gun ook jou het gevoel:  “Ik kan meer dan ik nu denk!”
Je weet me te vinden. Klik hier als je meer wilt weten of nieuwsgierig bent naar wat ik je kan bieden.
Liefs, Karin]]>