Kleur jij jouw leven!

<![CDATA[

Ik hou van kleuren. Alle regenboog kleuren geven mij een gelukzalig gevoel. Waarom? Geen idee. Van kinds af aan hield ik van kleuren. Ministeck. Kleurboeken. Vouwpapier. Handwerken. Creativiteit met materialen en kleuren. Als jong meisje kon ik mezelf er helemaal in kwijt. Ging er volledig in op. Ook in kleding koos ik vaak voor kleur. Dit alles veranderde met de jaren. Mijn lichaam veranderde. Ik at, nadat ik met mijn ouders naar een bakkersbedrijf verhuisde, mijn gevoelens weg. Mijn onzekerheid speelde me parten. Onderwierp mezelf aan een negatief zelfbeeld. Voelde geen stimulans om mezelf te ontwikkelen. Steeds vaker ging ik in het zwart gekleed. Dat kleedt tenslotte zo fijn slank af. Daarmee val je minder op. Ik stapte steeds verder bij mijn kleurrijke-zelf vandaan. Maar diep, heel diep van binnen bleef ik m’n voorkeur voor die regenboog kleuren houden. De jaren verstreken. Lief kwam op m’n levenspad. Twee jongens mocht ik aan de wereld toe vertrouwen. Ik ontmoette kleurrijke mensen. Mensen die achteraf altijd belangrijke “duwtjes-in-de-rug” gaven. Bezocht en bezoek nog steeds frequent voor mij nieuwe prachtige kleurrijke  plekjes, plaatsen en landen. Mijn interieur weerspiegelt dát wie ik ben: creatief, kleurrijk, warm, tikkeltje chaotisch, reislustig, niet-perfectionistisch en sportief.

Steeds meer besefte ik dat ik terug wilde naar mijn kleurrijke zelf. Ik ontdekte dat ik liever buiten de lijntjes kleur. Altijd er binnen, de welbekende comfortzone, brengt me niet verder. Maar damn, wát is buiten de comfortzone spannend en ‘eng’. In m’n dertiger jaren voelde ik dat ik weer meer kleur wilde in m’n leven. Hoe? Geen idee. Het ontvouwde zich in m’n veertiger jaren meer en meer. En, recent zittend in de stoel van styliste Anneloes van StyledbyAnneloes met een kleurenpallet voor mn ’toet’, ervaar ik duidelijk dat ik een fantastisch kleurrijk leven heb  gecreëerd. Ontzettend veel en diep naar en in mezelf ‘gekeken’, mezelf in de spiegel bekeken, mezelf nóg beter leren kennen, m’n kwetsbaarheid door hooggevoeligheid dik en dik omarmt, mijn reacties en kijk op zaken en het leven geanalyseerd, mezelf afgevraagd waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe of deed. Door te sporten mezelf tegen gekomen, door yoga mildheid en rust mogen ervaren, door voedingsaanpassingen meer energie gekregen (alhoewel het een struggel blijft dat eetpatroon van mij), gespiegeld worden door m’n partner en zeer zeker door m’n jongens, door studie nieuwe mensen met dezelfde energie en kijk op ’t leven mogen ontmoeten en mezelf nog verder mogen ontplooien. Mentaal steeds meer in balans. Beweging structureel geïntegreerd in m’n dagelijks leven.

En, op de dag van vandaag, kijk ik mezelf met liefde en trots aan in de spiegel en zeg ik: jeetje, wát ben ik een leuk kleurrijk mens!

Geef jouw leven ook haar kleuren terug. Gun jezelf een gevoel van vrijheid door je leven te kleuren door dat te doen wat bij je past, door dicht bij jezelf te blijven en te handelen vanuit je hart. Kleur jouw leven!

Liefs, Karin]]>