Pas op! Ik sta AAN

Energiek leven.
Dit betekent voor mij dat ik dagelijks voldoende energie heb om dat te doen wat ik moet, mag en wil doen.
Dat houdt in dat ik straal uit mijn ogen, niet de neiging heb op de bank te hangen, dat ik zaken die ik ontzie en dreig uit te stellen toch oppak.
Ook staat dit voor hobbels, issues, uitdagingen (ik praat niet graag over problemen, te negatief voor mij!) niet uit de weg gaan maar met de beschikbare energie in mijn body&mind aankijken en ‘wegruimen’ zodat ik weer verder kan.

Sta jij er ook zo in.

Nee?
Prima, lees dan maar niet verder en blijf je ding doen zoals je het doet.
Neem genoegen met dat wat je nu hebt en dus ook blijft krijgen.

Ja?
Top, dan heb jij ‘jouw formule’ voor energiebehoud vast al gevonden.
Wil je toch nog wat inspiratie daar aan toevoegen, blijf lezen.

Hoe dan?
Voor jou schrijf ik mijn inspirantiespinsels op.
Mogelijk mag ik je met dit blog een liefdevol duwtje geven, net als al die vrouwen die mij weten te vinden, om je net weer wat energieker te doen leven.

Hoe doe je dat dan energiek leven.

Tja, eigenlijk is het ontzettend simpel. Je hebt 3 dingen nodig om je energie op pijl te brengen en te behouden:
1. Een lichaam wat in balans is.
2. Een gebalanceerde geest.
3. Verbinding en (persoonlijke) groei.

Als je die 3 zaken dagelijks, op jouw manier, de nodige aandacht geeft ben je er.

Is het dan zo simpel Karin?

Ja, meer dan dat is het niet.
Alles wat je doet, eet, drinkt of denkt maakt je sterker. Of zwakker.
Hier hoef ik niet meer aandacht aan te besteden. Of wel?

Was het maar waar hè

Ik kan het theoretisch heel mooi opschrijven en verwoorden maar jij en ik weten ook dat het allemaal niet zo simpel is.

Bewustwording, daar start je mee. Als jij beseft dat jij het ANDERS wilt dan start jouw zoektocht. Zo begon de mijne ook. En geloof me, ik ben van uit evolutionaire achtergrond bezien niet anders dan jij. We zitten allemaal hetzelfde in elkaar. We lijken op elkaar. We zijn allemaal zoogdieren en maken deel uit van deze aardbol, van deze bevolkingsgroep. Dus wat ik heb ervaren, de afgelopen jaren met kennis onderbouwde, kan ik nu aan jou doorgeven. Met liefde doe ik dit en wil ik dit. Dit geeft mij weer de energie die ik nodig heb.

Kan ik toch niet!

Dacht ik ook altijd. Je zegt ’t nu vast ook in je hoofd tegen jezelf. Kan ik toch niet. Ik start goed, maar eindig weer futloos op de bank Netflixend met een zak chips of zak M&M’s. Ik ben van dat laatste, trouwens! Laat me weer ondersneeuwen door die collega of mogelijk je partner. Ben niet tevreden over en met mezelf. Etc. etc. 

Maar als ik het kan, waarom kan jij het dan niet?

Juist die mindset van je. Dat stemmetje in je hoofd. Het OERBREIN, het oudste gedeelte in je hersenpan, wat je liever lui en moe houdt dan energiek, stralend en sprankelend. Als jij nu beseft dat het jouw tijd is om hier verandering in aan te brengen. Start. Stap voor stap. Net zoals ik ook op mijn 29ste ben gaan stappen. Toen besefte ik, zittend bij een reiki-therapeut omdat mijn zoontje mij wegduwde, ik mocht ‘m niet aanraken of knuffelen waardoor het hele kleine beetje zelfvertrouwen wat ik op die leeftijd had, verdween en stemmetjes zeiden: ‘zie je wel, jij bent geen goede moeder’, ‘je kan ook niks’, ‘hij houdt niet van je’. Toen besefte ik: ‘ik heb alles om me gelukkig te moeten voelen, maar ik voel het niet’ en vanaf dat moment ging ik AAN staan.

AAN en nooit meer uit!

Afgelopen week, thuiskomend na een 2,5 dagen durende intensieve Master OERsterk trainingsperiode voelde ik dat ik toen op mijn 29ste mezelf in de AAN-stand heb gezet. Deze stand heb ik in mezelf verankerd om nooit meer te laten doven. Als jij jezelf AAN zet; bewust aan jezelf gaat werken, met jezelf gaat werken, jezelf voorrang gaat geven met respect naar je omgeving, pas dan kun jij je leeggelopen energiebatterij stap voor stap gaan vullen. En als je deze bijvult leer je voor de rest van je leven je energiemanagement op zo’n manier te bestieren (via voeding, beweging, mindset en ontspanning) dat jij leider bent van jouw dagelijkse dosis energie. Jij beslist waar jij je energie aan uitgeeft.

Wat mag je onthouden?

  1. Wordt je bewust dat jij jouw dosis energie om te stralen en vrij te leven zelf in de hand hebt!
  2. Dat ook jij jezelf energie kunt geven via voeding, beweging en mindset.
  3. Dat AAN-staan en jezelf in de ontwikkelings- en groeistand zetten het prachtigste levenskado is wat jij jezelf én daarmee ook je omgeving kunt geven.

Heb je hierin ondersteuning nodig, net zoals ik in mijn ontwikkeling ook ondersteuning heb gezocht, gevonden én nog steeds heb om AAN te blijven staan. Wees dan welkom om door mij liefdevol geduwd te worden in de richting die jij verlangt. Meer energie, meer rust en balans, fitter en sterker met minder klachten en meer gezondheid. Als je snapt hoe jouw lijf en mind werken, kun jij de juiste keuzes voor jou en inspireer je jouw omgeving om ook AAN te gaan staan!

“Je bent eens geboren,
maar iedere dag kun je herboren worden”