Recept: 🍋 citroen cakejes

Wat dacht je deze keer van heerlijke frisse cakejes of maak er een cake van. Met citroen. Erg makkelijk te maken. Met een lichte en lekkere structuur. Ze smaken altijd naar meer. Geniet van dit glutenvrije en lactosevrije citroencake recept. NjoY het maken. Smakelijk eten!

Ingrediënten

(voor 8-10 cakejes of 1 cake)

  • 25 gram kokosolie
  • 1 citroen
  • 4 grote eieren
  • 250 ml kokosmelk
  • 60 gram kokosmeel
  • 40 gram amandelmeel
  • 60 gram erythritol
  • 1 tl baking soda

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Smelt de kokosolie en laat indien nodig weer afkoelen tot een kamertemperatuur.
3. Boen de citroen goed schoon en rasp de schil eraf.
4. Kluts de eieren los samen met de kokosmelk, kokosolie, citroenrasp en voeg een eetlepel sap van de citroen toe.
5. Meng kokosmeel, amandelmeel en de erythritol en baking soda met elkaar.
6. Roer het meel beetje bij beetje door het eigmengsel.
7. Vet een bakvorm naar keuze of kleine cakevormpjes goed in met kokosolie en vul met het cakebeslag.
8. Bak de cake/cakejes in ca. 35 minuten gaar.

Vind je deze cakejes lekker? Of ben je ze aan het bereiden? Altijd leuk om een foto van je te ontvangen via mijn Instagram- account @viavani_gezondheidscoaching. Tag me gerust. Laten we elkaar inspireren om onszelf, binnen een balans van 80-20,  gezond(er) te voeden.

Have fun met het bereiden. En Njoy het eten.

Liefs, Karin

Bron: Een beetje van mezelf en gebaseerd op paleo-lifestyle.nl (paascake-recept).