Recept: 🍓Aardbeientoetje met krokantjes

Aardbeien. Zomerkoninkjes. Volop aanwezig in deze tijd van het jaar. Dan mag het recept in juli deze rode rakkers bevatten! Misschien heb je ze in je moestuin. Koop ze in ieder geval lokaal en bij voorkeur onbespoten. Anders, was ze goed en geniet er hoe dan ook van.
Benodigdheden en ingrediënten
Voor 4 personen
• 100 gram mascarpone
• 4 el ahornsiroop
• 20 gram blanke amandelen
• 2 eetlepels sesamzaad
• 3 takjes munt
• Snuf Keltisch zeezout
• 250 gram aardbeien
• 150 gram crème fraîche (of Griekse yoghurt of zure room)
• 1 theelepel maanzaad
• In de bodem van dit toetjes kun je 2 cupcakes verwerken of je kiest je favoriete koekjes of koeken en snijdt of breekt deze in stukken van 2 cm.
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng in een kom de fijngehakte amandelen met de zaden, een snufje Keltisch zeezout en 3 el ahornsiroop goed door elkaar. Spreid dit met de achterkant van een lepel uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Het maakt niet uit dat er wat open gaatjes vallen waar je het papier doorheen ziet, in de oven smelt dit aan elkaar.
3. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak ongeveer 8-10 minuten, tot het wat donker karamelliseert. Houd het goed in de gaten. Kan snel verbranden. En breek het afgekoeld in stukjes.
4. Klop, terwijl de amandelmix in de oven staat, de mascarpone en crème fraîche in een kom met een garde glad. Voeg er een el ahornsiroop aan toe en meng goed. Zet tot gebruik in de koelkast.
5. Snij de muntblaadjes in reepjes. Voeg vlak voor het serveren de gesneden munt toe aan de mascerponeroom en roer goed door. Verdeel de stukken cupcake of koekjes over de 4 kommen of glazen en giet er 2 el van het mascarponemengsel per kom of glas over. Verdeel de aardbeien -in stukjes van 1,5 cm- en giet weer 2 el per toetje van het mengsel erbij en eindig met de krokantjes. Dien meteen op.
Geniet van dit heerlijke zomers nagerechtje! Om je vingers bij af te likken.
Veel maak- en eetplezier!
Vind je dit toetje ook lekker? Of ben je het aan het bereiden? Altijd leuk om een foto van je te ontvangen via mijn Instagram- account @viavani_gezondheidscoaching. Tag me gerust. Laten we elkaar inspireren om onszelf, binnen een balans van 80-20, gezond(er) te voeden.
Liefs, Karin
Bron: Eten met de vijf elementen, gewoon lekker (van Ellen & Sietske)