Recept: Bakbanaan met Spinazie en Spek

Weinig tijd. Snel Klaar. En ook nog lekker. Zoek je dat? Dan is dit recept van de maand wel aan jou besteed. Als ontbijtje, maar zeker ook lekker als lunch of als avondmaaltijd als je de portie groente wat groter maakt.

Als ontbijtje? Ja. Starten met groente en fruit is de beste manier van je lijf voeden in de ochtend. Je geeft je lijf energie door het ècht te voeden. En ja dat is wennen. I know. Been there. Het hele gezin vond er wat van toen ik met gebakken ei en groente of een soepje de dag startte. Maar inmiddels zien ze wat het hun moeder en vrouw heeft gebracht. En geloof me, zo nu en dan start Lief ook anders dan met zijn boterham. Probeer het. Zoek jouw weg. Maar geef je lijf wat het nodig heeft en te vaak, te veel brood en bewerkte meuk erop in de vroege ochtend dient jou niet om gezond(er) fijn(er) zonder te kwakkelen oud(er) te worden. Ook al voelt het nu nog oké. 

Heb je in de ochtend behoefte aan wat meer proteïnen (eiwitten) dan bak je er gewoon nog één of twee eitjes bij. No problem! Eiwitten zijn de bouwstoffen van je lijf. Dus eet ze voldoende.

Ingrediënten

(voor 1 persoon) 

  • 1 kleine groene bakbanaan in plakjes
  • 2 el kokosolie
  • 150 gram spinazie
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • ¼ tl zout

Bereiding

  • Schil de bakbanaan en snijd deze vervolgens in plakjes.
  • Leg de plakjes ontbijtspek op een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat in de oven en zet deze vervolgens aan op 200 graden Celcius. Bak het spek in 10 minuten krokant.
  • Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak hierin de plakjes bakbanaan in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar. Laat de plakjes bakbanaan uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Roerbak de spinazie in de pan in de overgebleven kokosolie en serveer met de bakbanaan en ontbijtspek.
  • Bestrooi eventueel met wat Keltisch zeezout.

Voor een lunch of diner voer je sowieso de groenten op. Eventueel serveer je er nog een andere groente als broccoli, sperziebonen, rucola- of gemsla bij. Hoe gevarieerder je maaltijd, hoe gezonder, hoe meer voedingsstoffen, hoe beter je processen draaien, hoe fijner jouw energielevel.

Mmmmmmmmmmmm. Te lekker dit!

Vind je het recept fantastisch lekker? Altijd leuk om een foto van je te ontvangen via mijn Instagram- account @viavani_gezondheidscoaching. Tag me gerust. Laten we elkaar inspireren om onszelf, binnen een balans van 80-20,  gezond(er) te voeden.

Have fun met het bereiden. En Njoy het eten.

Liefs, Karin

Bron: Eet Paleo.