Recept: Een puike groentewrap

groentewrap

Mijn advies. Eet altijd, zoveel als je kunt, met de seizoenen mee. Voor je lijf én je portemonnee dé meest ideale combinatie! Seizoen groenten zijn namelijk altijd de goedkoopste in de supermarkt en tref je in de oogsttijd in overvloed bij alle supermarkten, landwinkels, stalletjes of pakstations bij boerderijen, of via particuliere moestuinen. Koop zoveel als mogelijk lokaal is altijd mijn advies.

In augustus mag dan ook een goed recept niet ontbreken. Dit keer met zomergeteelde bietjes.
En omdat groentewraps in de supermarkt leuk en gezond ogen, maar het veelal niet zijn. Ze bevatten vaak een gering percentage groente (doorgaans 35%) aangevuld met palmvet, stabilisator, emulgator en suiker en die laatste paar ingrediënten daar wil je bij weg blijven #watmijbetreft.

Ik leer je hieronder een heerlijk eigen gezonde wrap maken met vulling. Maar met dit laatste kun je naar eigen smaak eindeloos variëren en is dit slechts een suggestie ter inspiratie.

Benodigdheden en  ingrediënten

Voor 6 stuks. 

Voor de wraps:
• 100 gram gaar gekookte bietjes
• 100 gram bloem
• 3 eieren
• Ca. 75 – 100 ml water
• Zout en peper
• Ca. 2 eetlepels olijfolie


Voor de vulling:
• 150 gram diepvrieserwten
• Handje basilicum
• 1 bakje roomkaas naturel
• 2 handje rucola of andere sla
• ½ citroen
• 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

1. Voor de wraps: doe de gekookte bietjes, eieren, bloem, zout en peper in de blender. Neem 100 ml water en voeg dat erbij. Gebruik je bietjes uit een vacuümpak uit de supermarkt gebruik dan het vocht uit dit pakje en vul dit aan met water tot 100 ml. Alles in de blender en mixen tot een glad roze beslag.


2. Verhit een koekenpan (of twee) tot goed heet, kwast ze in met wat olijfolie. Giet er wat beslag in en wals de pan zodat de hele bodem bedekt is. Als je zuinig bent, heb je genoeg beslag voor 6 flensjes. Bak ze ongeveer 1,5 tot 2 minuten per kant. Laat afkoelen.


3. Voor de vulling: giet kokend water over de doperwten en laat ze 5 minuten staan. Giet af en pureer samen met de basilicum, olijfolie wat citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, zout en peper tot een grove puree.


4. Spreid een lepel roomkaas uit over elke bietenwrap. Verdeel daarover de doperwtenpuree. Bestrooi met rucola (of sla naar keuze). Nog een bietje over? Snij in miniblokjes en strooi er ook nog over.


5. Rol de wrap met vulling strak op en snij doormidden. Lekker voor in de broodtrommel als lunch. Ideaal als borrelhapje, gesneden in vier of vijf stukjes. Of als avondeten met wat (zwarte) rijst erbij.

Smul van je natuurlijke wraps. Smaak gegarandeerd!

Vind je deze wraps ook lekker? Of ben je het aan het bereiden? Altijd leuk om een foto van je te ontvangen via mijn Instagram- account  Tag me gerust. Laten we elkaar inspireren om onszelf, binnen een balans van 80-20,  gezond(er) te voeden.

Liefs, Karin