Recept: Smeuïge ovenschotel

Recept uit (kook)boek Puur & Lichter van Pascalle Naessens en William CortVriendt

Benodigdheden en  ingrediënten

2 personen – bereidingstijd ca. 15 minuten – gaartijd ca. 30 minuten
·      ½ bloemkool

·      1 venkel

·      2 preistengels

·      2 wortelen

·      2 dl kookroom (of kokosroom)

·      20 gr parmezaan

·      50 gr gruyerère (evt. te vervangen door Emmentaler)

Bereiding

  1. Kook de bloemkool gaar in water met een scheut olijfolie, peper en zout.
  2. Snij de venkel, prei en de wortelen in grove stukken en kook ze beetgaar in water met een scheut olijfolie.
  3. Giet het water af van de bloemkool. Voeg 1 dl room en 40 gram gruyère toe en pureer.
  4. Giet de andere groenten af en schep ze in een overschaal.
  5. Meng 1 dl room met de parmezaan, kruid met peper en giet de room over de gorenten.
  6. Lepel de bloemkoolpuree over de groenten en strooi de rest van de gruyère erover.
  7. Bak de schotel ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C

Veel maak- en eetplezier!

Vind je deze ovenschotel ook lekker? Of ben je het aan het bereiden? Altijd leuk om een foto van je te ontvangen via mijn Instagram- account  Tag me gerust. Laten we elkaar inspireren om onszelf, binnen een balans van 80-20,  gezond(er) te voeden.

Liefs, Karin

Bron: Puur & Lichter van Pascalle Naessens en William CortVriendt