Recept: Smeuïge ovenschotel

Recept uit (kook)boek Puur & Lichter van Pascalle Naessens en William CortVriendt
Benodigdheden en ingrediënten
2 personen – bereidingstijd ca. 15 minuten – gaartijd ca. 30 minuten
· ½ bloemkool
· 1 venkel
· 2 preistengels
· 2 wortelen
· 2 dl kookroom (of kokosroom)
· 20 gr parmezaan
· 50 gr gruyerère (evt. te vervangen door Emmentaler)
Bereiding
- Kook de bloemkool gaar in water met een scheut olijfolie, peper en zout.
- Snij de venkel, prei en de wortelen in grove stukken en kook ze beetgaar in water met een scheut olijfolie.
- Giet het water af van de bloemkool. Voeg 1 dl room en 40 gram gruyère toe en pureer.
- Giet de andere groenten af en schep ze in een overschaal.
- Meng 1 dl room met de parmezaan, kruid met peper en giet de room over de gorenten.
- Lepel de bloemkoolpuree over de groenten en strooi de rest van de gruyère erover.
- Bak de schotel ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C
Veel maak- en eetplezier!
Vind je deze ovenschotel ook lekker? Of ben je het aan het bereiden? Altijd leuk om een foto van je te ontvangen via mijn Instagram- account Tag me gerust. Laten we elkaar inspireren om onszelf, binnen een balans van 80-20, gezond(er) te voeden.
Liefs, Karin
Bron: Puur & Lichter van Pascalle Naessens en William CortVriendt