Recept: Pompoencurry

Pompoenen quiche

Recept uit (kook)boek FitChef van Mark van Oosterwijck

Benodigdheden en  ingrediënten

2 personen – bereidingstijd ca. 25 minuten

• 150 gr freekeh of zilvervliesrijst
• 200 gr tofu
• 500 gr oranje pompien
• 1,5 el kokosolie
• 1 ui, gesnipperd
• 1 teen knoflook, fijngehakt
• 1 el verse gember, geraspt
• ½ rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
• 1 el kerriepoeder
• 100 ml groentebouillon
• 50 ml kokosmelk
• 1 el verse korianderblaadjes

Bereiding

1. Kook de freekeh of zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op het pak.
2. Snijd de tofu eerst in plakjes van 2 cm dik en daarna in blokjes van 2 cm. Laat de blokjes op keukenpapier uitleggen. Verwijder de draden en pitten uit de pompoen en snijd de pompoen met schil in blokjes van 3-4 cm.
3. Verwarm ½ eetlepel kokosolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, gember en rode peper zachtjes tot het lekker gaat ruiken. Schep de pompoenblokjes en kerriepoeder erdoor en bak alles 2 minuten. Schenk de groentebouillon, de kokosmelk erbij en smoor de curry in nog 10 minuten zachtjes gaar. Laat vocht verdampen zodat de saus wat indikt.
4. Verwarm 1 eetlepel kokosolie in een kleine koekenpan en bak de blokjes tofu in 4-6 minuten rondom goudbruin. Strooi er wat zout over. Schep de freekeh of zilvervliesrijst en pompoencurry in diepe borden. Strooi de tofu en koriander erover.

Njoy! 

En wil je minder vet? Laat de kokosmelk achterwege. Maar weet dat je lichaam vetten nodig heeft om goed te functioneren.

Per persoon: 618 kcal, 29 gr eiwit, 60 gr koolhydraten, 26 gr vet (16 verzadigd) en 14 gr voedingsvezels.

Vind je deze curry ook lekker? Of ben je het aan het bereiden? Altijd leuk om een foto van je te ontvangen via mijn Instagram- account  Tag me gerust. Laten we elkaar inspireren om onszelf, binnen een balans van 80-20,  gezond(er) te voeden.

Liefs, Karin

Bron: Fit Chef van Mark van Oosterwijck.