Recept: Pompoenen quiche

quiche

Bij uitstek de maand van de pompoenen! Die gekleurde natuurschatten. In allerlei vormen en maten. Van een mooie vrouw, die mij regelmatig bezoekt en die ik mag behandelen, ontving ik een pompoen-housewarming-cadeau. Met haar eigen recepten. En eentje sprak me zo aan, dat ik die jou niet wil onthouden. Delen is vermenigvuldigen. Dus lieve geefster, jouw recept neem ik hieronder op zodat iedereen die overheerlijke POMPOEN QUICHES de komende periode op de pak heeft staan. Genieten van een voedend tussendoortje, of eet het als ontbijtje of bij je lunch. Dit Quich’je kan altijd!

Benodigdheden en  ingrediënten

ca. 12 muffinvormpjes en een voorverwarmde oven, 200°C
• 7 grote eieren
• 300 gram pompoen in kleine blokjes
• 200 gram geitenkaas
• 150 gram geraspte jong belegen kaas
• 1 eetlepel oregano
• 2 teentjes knoflook, geperst
• Versgemalen peper en zout naar smaak

Bereiding

1. Snijdt de pompoen in kleine blokjes. Eventueel pompoen uit de vriezer kan ook en mag nog bevroren zijn.
2. Klop de eieren in een ruime kom los en voeg alle ingrediënten toe.
3. Verdeel het mengsel over de muffinvormen. Druk het mengsel goed aan.
4. Bak de Quiches in ca. 35 minuten goudbruin.
5. Haal ze uit de vorm om af te koelen.

En YESSSSSSSS! Smullen maar.

Eet ze direct na afkoeling. Stop ze in de lunchtrommel van je kids, partner en ohw vergeet jezelf niet! Uiteraard koel bewaren. Koelkast of vriezer, want dat laatste kan ook.

Variatie.
Experimenteer. Vervang geitenkaas door een pittige oude kaas, blauwe kaas of ander Frans kaasje. Maar ook smeerkaas, ricotta. Beslist geen kaas. Ga dan voor mascarpone of zure room. Kruiden vervangen? Denk aan Italiaanse kruiden, tijm, salie, kerriepoeder, paprika- of chilipoeder. Of dat wat jou fijn en lekker lijkt. Durf maar!

Veel maak- en eetplezier!

Vind je deze quiche ook lekker? Of ben je het aan het bereiden? Altijd leuk om een foto van je te ontvangen via mijn Instagram- account  Tag me gerust. Laten we elkaar inspireren om onszelf, binnen een balans van 80-20,  gezond(er) te voeden.

Liefs, Karin

Bron: ViaVani Gezondheidscoaching