Recept: It’s snack time!

Snack time

Deze wil ik jullie niet onthouden. In een tijd waar we meer buiten leven. Waar we een borrelplank erbij pakken. Of gewoon even wat makkelijks willen serveren. Is dit een heerlijk receptje. Een kroketje dat naast lekker ook nog eens enorm voedend is voor het lijf. It’s snack time!

Benodigdheden en  ingrediënten

  • Frituurpan of gewone pan
  • Bakpapier
  • 3 diepe borden

Voor de vulling

  • 40 gram havermeel
  • 250 gram ricotta
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 2 tijmblaadjes, fijngehakt
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout
  • 1 ei
  • 1 liter kokosolie om in te bakken

Paneren

  • 200 gram havermout
  • 200 gram havermeel
  • 2 eieren losgeklopt

Bereiding

  1. Meng voor de vulling het havermeel met de ricotta, geitenkaas, tijm, peper en zout in een kom.
  2. Klop het ei los en roer het door het kaasmengsel.
  3. Roer alles in de kom goed door elkaar.
  4. Spreid het mengsel uit over een vel bakpapier, maak het ongeveer 4 centimeter dik.
  5. Zet dit 30 minuten in de koelkast zodat de vulling goed kan opstijven.
  6. Zet ondertussen voor het paneren 3 diepe borden klaar; 1 met havermout, 1 met havermeel en 1 met losgeklopte eieren.
  7. Vorm 8 staafjes van het kaasmengsel.
  8. Haal deze eerst door de havermeel dan door het ei en ten slotte door de havermout. Zorg ervoor dat de vulling volledig bedekt is.
  9. Verwarm de kokosolie op hoog vuur en frituur de kroketjes ca. 4 minuten totdat ze rondom goudbruin zijn. Lekker met een groene salade of gewoon uit de hand.
  10. It’s snacktime! 

TIP: na het frituren kun je de kokosolie hergebruiken. Op een koele donkere plek is (zelfgemaakte) kokosolie ca. 1 maand houdbaar. Kokos olie zelf maken? klik hier voor het recept.

Vind je dit snackje lekker? Of ben je het aan het bereiden? Altijd leuk om een foto van je te ontvangen via mijn Instagram- account @viavani_gezondheidscoaching. Tag me gerust. Laten we elkaar inspireren om onszelf, binnen een balans van 80-20,  gezond(er) te voeden.

Have fun met het bereiden. En Njoy het eten.

Liefs, Karin

Bron: Havermoutje