Spring’s in the air – Challenge 1-30 juni

Spring in the air

In, spin, de bocht gaat in ….. doe mee en verhoog je energie, verbeter je uithoudingsvermogen, versterk je botten/spieren en voel je fitter! 

Ik nodig je uit. Of misschien daag ik je uit. Om met mij mee te doen. Bijna elke dag start je met touwtje springen. Starten we met onszelf een ‘boost’ te geven. Je staat versteld wat het je oplevert na die vier weken.
Waarom ik jou en mezelf uitdaag om dit op te pakken? Ik neem je mee in de voordelen van een korte springtouwworkout, bij voorkeur in de ochtend. Maar uiteraard in de loop van de dag en avond mag ook. Doe het wanneer het je past. De praktische informatie tref je onderaan dit artikel. Scroll alvast door om dit te lezen. Of laat je nog even door mij meenemen in wat je ervoor nodig hebt en, niet onbelangrijk, wat het je gaat opleveren.

Veel heb je niet nodig: 

• Jezelf en intrinsieke motivatie. Om dit aan te gaan met mij als stok achter de deur om jou te motiveren. Via de wekelijkse mails met aandacht en liefdevolle energie gericht op zachtheid en gezondheid. Een gratis E-book waarmee jij een schat aan info ontvangt om jezelf handvatten te geven om op JOUW manier optimaler – gezonder – te gaan leven voor meer groei, gezondheid, heling én werk- en levensgeluk! Volg mij op Instagram want via de story’s daar stimuleer ik je uiteraard tot ongekende springhoogte 🙂 en als je er oké mee bent maken we een appgroep aan waarin we elkaar dagelijks ondersteunen!
• Een springtouw. Niet te moeilijk doen. Misschien heb je er eentje van je kinderen, gebruik die. Schaf er eentje aan, maar ga niet voor een diepte investering. Voel je, ja dit wordt het, dan koop je een luxere die fijn in de handen ligt. Het gaat om het springen en niet met welk touw.
• Goede schoenen of op blote voeten. Doe wat prettig is. Blote voeten is zeker enorm gezond, echter (mijn ervaring) als ik missla met het touw kan dit behoorlijk pijnlijk zijn. Goede sportschoenen met een goed voetbed zijn zeker net zo goed!
• Ruimte, binnen of buiten. Zonder dat je wat raakt met je gespring!
• Tijd. En wat tijd van jezelf. Sta iets eerder op. Spring voor je naar je werk gaat. Voordat de kids wakker worden. Kijk wat past. Deze challenge vergt geen uren tijd. We beginnen rustig aan. En voeren het op maar vergt nooit uren van je dag. Dus …. goed in te passen! Nog excuses? App me dan maar en dan ondersteun ik je om je net die liefdevolle duw te geven want deze challenge brengt je heel veel. Wat? Lees dan nog even verder.

In de sportwereld wordt touwtje springen vaak gebruikt als warming-up of als onderdeel van een bootcamptraining of soms zelfs als gehele workout. En dat is niet zo gek, want springtouwen is gezond en hartstikke effectief! Ik geef je hieronder de voordelen op een rijtje van touwtje springen.

WAT HET JE OPLEVERT?
1. Verbrand veel calorieën.
Uiteraard, net zoals met elke andere sport, verbrand je calorieën. Hoeveel? Gemiddeld verbrand je zo’n 5 kcal per 30 seconden en dus 10 kcal per minuut. Dat betekent dus 100 kcal per 10 minuten en na een half uurtje heb jij dus al zo’n 600 kcal verbrand. Maar. Elk lijf is uniek. En e.e.a. is afhankelijk van gewicht, fitheid en leeftijd. En 30 minuten touwspringen. Daar ben je zomaar niet. Wij gaan het ook heel rustig opbouwen zodat jij mogelijk blijvend in de ochtend blijft springen.
Spring je op je nuchtere maag, dan creëer jij een overgang van suiker naar vetverbranding wat ontzettend gezond is. Je lichaam pakt dan eerst de suikers aan die nog in je lijf zitten en bij langere beoefening (of wandelen, sporten, touwtje springen, etc.) zijn de suikers ‘op’ en schakelt het lichaam over op vetverbranding. Een natuurlijk gegeven wat ons lijf vandaag de dag vaak niet meer gewend is door de vele suikers die we ongemerkt of bewust binnen krijgen. Met deze challenge, ook als je onderzoekt welke Tips je uit de bijbehorende mails erbij inzet, ligt gewichtsreductie of het strakker worden van het lijf, binnen de mogelijkheden. Zo voor de zomer, extra fitheid en strakheid – altijd fijn toch?

2. Versterkt je botten.
Of je nu 25 of 65 bent. Touwtje springen is een sport die op elke leeftijd bijdraagt aan het versterken van je botten. Vooral voor jonge tienermeisjes is het aan te raden (had ik het maar geweten!) om te starten met springen. Nadat je uit je tienerjaren bent is het verhogen van de botdichtheid namelijk een stuk moeilijker. Toch blijft op later leeftijd touwtje springen nog steeds een hele goede manier om de gezondheid van je botten te verbeteren. Touwtje springen is namelijk een dragende oefening waarbij je botten, je gehele skelet belast, en juist door die druk/belasting, vergroot je de botdichtheid dus de sterkte van je botten – van je gehele skelet – de complete lijf. Als dit geen reden is om te starten?

3. Goed voor je hart.
Touwtje springen is een cardio activiteit. Je hartslag gaat er van omhoog. Je gaat hijgen. Hartslag en bloeddruk verbeteren doordat er meer bloed wordt geleverd naar alle delen in je lijf en er wordt ook meer zuurstof vervoert en tevens meer voedingsstoffen. Daarbij draagt het ook bij aan het in balans brengen van je stofwisseling, het stimuleren van je immuunsysteem en het verbeteren van je algehele gezondheid. En dat dus slechts met een klein beetje tijd in de ochtend (of later op de dag). Investering in jezelf om fijn(er) oud(er) te worden. Let’s spring in the air!

4. Altijd en Overal. Met een springtouw in je bezit heb je in principe een full body workout voor onderweg. Doordat het springtouw klein van formaat is, past het in elke (reis)tas. No excuses! Weekendje weg. Vakantie. Stop het springtouw in je koffer. Geen smoesjes om dus niet te springen. Ook het weer hoeft geen reden te zijn om je dagelijkse springminuutjes te skippen. Komt het met bakken uit de lucht? Dan creëer je ruimte in je woonkamer, garage of welke ruimte dan ook. Je zou zelfs nog voor de TV naar je favoriet Netflix film kunnen kijken. Nu promoot ik dit niet. Maar als jou dat over de streep haalt waarom niet. Ben je je springtouw vergeten? Dan spring je en doe net alsof je het springtouw in je handen hebt. Waar een wil is, is een weg. Wees creatief! Deze investering betaalt zich dubbel en dwars uit via jouw energiemanagement.

5. Full body. Je gehele lijf komt ongemerkt in actie. Tijdens het touw springen maak je uiteraard gebruik van de spieren in je benen. Je hamstrings om het sprongetje te maken. Je kuiten varen er wel bij. De elasticiteit van je pezen verbetert. Zo kan er betere energie opgeslagen worden in het lichaam. Daarnaast wordt vrijwel je gehele bovenlichaam aangesproken. Je maakt gebruik van je rugspieren, schouders, armen, core om goed te kunnen springen. Met je buikspieren hou je je lichaam in balans, terwijl je schouders en armen er voor zorgen dat je het touw rond draait. Uiteindelijk kan touwtje springen leiden tot sterke schouders!

Juni challenge

OPBOUW, belangrijk!
Het opbouwen is belangrijk. Rustig starten. Mocht je te snel van start gaan is er een reële kans op blessures omdat het lichaam (nog) niet gewend is aan de klappen. Dat is de reden dat we het samen doen.

• In een schema met een opbouw waar we starten met slechts 100x springen en het na 4 weken uitgebouwd hebben tot 1000x springen. Waarbij we 3 dagen achtereen springen en dan een dag rust inbouwen. Rust is eveneens belangrijk voor het lichaam.

• Daarnaast ontvang je elke week een mail boordevol info, recepten en energie verhogende adviezen. Niets moet alles mag. Haal eruit wat voor jou werk en wat jij duurzaam kunt integreren. Dat laatste is voor mij belangrijk. Als jij iets treft wat je ligt, wat goed voelt, wat je energie geeft. Dan blijf je dat volhouden. Het gaat om een persoonlijke eet- en leefstijl. Elk mens is uniek. Jij bent uniek.

• Ook ontvang je ook nog een gratis E-book t.w.v. € 14,95 waarmee jij je voordeel kunt doen om jezelf te resetten, meer energie te geven, optimaal voor jezelf te zorgen en die vrouw/man te zijn die je verlangt te zijn. Die je bent!

PRAKTISCH
• We starten op donderdag 1 juni en eindigen de challenge op 30 juni.
• Ik ontvang graag je telefoonnummer en email. Voor de wekelijkse mails en de ondersteunende whatsappgroep. Vul deze in op het aanmeldformulier.
• Aanmelden kan via onderstaande knop of stuur een DM/app bericht en je ontvangt dan de aanmeldlink.

•Je ontvangt daarna een bevestigingsmail met hierin een betaallink van € 9,99 opgenomen. Zodra deze betaald is doe je mee met de Spring ’s in the Air – Challenge en neem ik je op in de Whatsappgroep. Hierin plaats ik ook een kleine week voor aanvang het schema waarmee we aan de slag gaan.

Let’s go; energiek die zomer inspringen. Yihaaaaaa!
Spring ’s In The AirIk heb er zin! Spring je met me mee. Tot 1 juni,
Liefs Karin