Volle maan

Volle maan

De volle maan is een tijd voor energie zenden.
De maan, mooi en mysterieus, een baken in de nacht. Zij is een symbool van de cycli van het leven, van de geboorte tot de dood en de wedergeboorte daarna. De maan wordt gezien als de vrouwelijke kracht aan de hemel, zoals de zon de mannelijke kracht is. De Maan is de moeder, staat symbool voor vruchtbaarheid.
Ongeveer elke 28 dagen is er sprake van een volle maan. In 1 jaar kunnen er circa 13 volle manen verschijnen. Elk van die 13 volle manen heeft een eigen, unieke energie (die gevoelige personen vaak intens kunnen voelen) en betekenis.
Maandag 3 juli 2023
Volle maan in Steenbok | 13:38 uur
Ook wel de Volle Maan van de Kortste Nacht genoemd.

• Thema: Bestemming.
• Kenmerken: In deze tijd is het licht optimaal en op zijn hoogtepunt. Nachten zijn relatief kort, daarom heet deze volle maan ook wel Maan van de kortste nacht.
Omdat planten in deze periode nog kunnen worden verplaatst en aardbeien vaak kunnen worden geoogst, wordt deze volle maan ook wel Plantmaan en in Engelstalige landen (geïnspireerd door Algonquin; een volk in Noord Amerika) vaak Aardbeienmaan genoemd. In Europa staat deze maan ook wel bekend als Rozenmaan. Tevens is deze maan bekend als hooimaan, omdat dat rond deze periode vaak werd verkregen.

Tips voor een fijne maan van de kortste nacht:

Tip 1. Voel over jouw rijping van de afgelopen tijd. Waarin ben jij gegroeid en is dit naar wens gegaan?
Tip 2. Voel over jouw dromen van de afgelopen tijd. Hebben ze je iets te vertellen en zo ja; wat? Lucide dromen helpen je om de betekenis van je dromen te achterhalen.
Tip 3. Wied letterlijk en figuurlijk het onkruid in je tuin en leven, denk aan overtollige gedachten en gepieker.
Tip 4. Slaap je slecht tijdens volle maan? Zorg dat je je energie overdag echt verbruikt. Zorg dat je fysiek en mentaal moe bent. Omarm je onrust (mocht die er zijn). Zodat je aan het einde van de dag tevreden in slaap kan vallen.
Tip 5. Zorg voor rust: mediteer en doe een volle maan meditatie. Breng je emoties in balans.
Tip 6. Wees voorbereid op wanneer het volle maan is. Zo kan je er op inspelen en wordt het niet als donderslag bij heldere hemel ervaren. Heb jij er ‘hinder’ van, plan dan niet teveel afspraken in je agenda.

Mooie Volle Maan. En mocht je een bijzonder tintje aan de Volle Maan van 3 juli willen geven, kom dan naar de Full Moon YIN & Plaete Tour, klik hier voor meer info of om je aan te melden.