Bladerdeeg hapjes met pompoen en spinazie
Deze hapjes van bladerdeeg zijn heerlijk als tussendoortje, als hapje bij een soepje voor de lunch of als borrelhapje. De vulling van pompoen, spinazie en feta kaas is lekker herfstig of winters!
Je kunt natuurlijk afwisselen met de vulling, maar deze combinatie van pompoen, spinazie en feta vind ik persoonlijk echt erg lekker!
Ingrediënten
- 175 gr pompoen blokjes
- 175 gr spinazie
- 175 gr feta
- 4 bladerdeeg plakjes (diepvries)
- peterselie
- peper en zout
- vloeibare roomboter
Bereidingswijze
- Kook de blokjes pompoen in ongeveer 10 minuten gaar. Giet dit af en prak de pompoen fijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwarm de oven op 180 graden en leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier
- Roerbak de spinazie in een pan tot de spinazie zacht is. Voeg de spinazie in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel al het vocht uit de spinazie.
- Verdeel de pompoen puree over de bladerdeeg plakjes. Voeg dit alleen toe aan het midden van het plakje bladerdeeg en laat de randen vrij.
- Verdeel ook de spinazie en feta kaas over de pompoen puree. Vouw de puntjes van de plakjes bladerdeeg naar het midden en druk de puntjes vast in het midden. Verdeel een beetje vloeibare boter over het bladerdeeg (aan de bovenkant).
- Bak de bladerdeeg hapjes af in ongeveer 30-35 minuten. Hak in de tussentijd de peterselie fijn en verdeel dit over de gebakken hapjes.
Ga de keuken in. Op een heerlijke mistige druilerige winter-dag en bak deze hapjes die jou en gasten verwarmen. Geniet van het maak- en bakproces. En uiteraard. Eet ze met plezier én warme aandacht.
Liefsss,
Karin