HAVERMOUTJE, 70 havermoutrecepten van pasta tot pannenkoek van auteurs Pascalle Bonnier & Mathijs Kok

Eerlijk is eerlijk: havermout is een regelrechte hype. Ook al aten mensen het eeuwen geleden – nou ja, in ieder geval tientallen jaren geleden – al, je kunt er sinds dit boek (2014) écht niet meer omheen. De foto’s van prachtig opgemaakte havermoutpapjes vliegen je op Instagram om de oren. Als jij een echte oat-lover bent, dan ken is de kans vrij groot dat je het Instagram account ‘@havermoutje‘ al kent. Na het bekijken van de prachtige foto’s op het account kunnen wij maar twee dingen zeggen en dat is 1) logisch dat dit is uitgelopen in een kookboek en 2) we hebben zin in havermout.

Meer dan havermoutpap

Havermoutje dus. Het boek heeft dezelfde naam gekregen als het Instagram account, zo simpel is het. De auteurs zijn echte havermoutliefhebbers. Ze weten er de lekkerste gerechten van te maken. Toen het Instagramaccount een groot succes bleek, besloten ze een heel kookboek samen te gaan stellen. Een boek vol met havermoutrecepten. Als je nu denkt dat dit een kookboek met ruim 200 pagina’s vol met havermoutpaprecepten is, dan heb je het mis. Je kunt met havermout namelijk nog zóveel meer. Zo kun je er burgers mee bakken, er melk van maken, er broden mee bakken en ga zo maar door. Je zou dus een zak of een pak havermout kunnen kopen en je maar helemaal uit kunnen leven. Hoe zit dit boek eruit?

Vol met prachtige foto’s en vormgeving? Ik werd hierdoor gegrepen. Nadeel? Het enige nadeel wat ik me kan bedenken is dat er zóveel recepten in staan, dat je gewoon niet weet waar je moet beginnen. Gelukkig hebben de makers van het boek het wat overzichtelijker gemaakt door achterin het boek een index met kleine fotootjes te plaatsen. Dat kiest een stuk gemakkelijker! Kijk maar:

Blog Havermoutje

Oh, en verder moeten we er misschien voor de duidelijkheid even bij zeggen dat dit géén veganistisch kookboek is. Dat wil zeggen dat er hier en daar gebruik wordt gemaakt van zuivel of ei. Natuurlijk kan je dit gemakkelijk met plantaardige producten vervangen, als je vegan eet.

 Ben jij een groot havermoutfan of zit je misschien juist in een totale havermoutsleur en wil je eens wat nieuws proberen? Dit boek gaat je sowieso de nodige inspiratie geven. Havermoutje kost €22,50 (even opgezocht via bol.com). Wat ik overigens niet veel geld vind voor zo’n compleet boek met een fantastische harde cover en door de 200 bladzijdes

Havermoutlovers, raise your hands!

OK, klik hier voor een Havermoutrecept uit het boek als je snel wat lekkers wilt maken om jezelf te voeden. Ik licht het SPRINTIME Havermoutje eruit voor je. 

Veel lees- én havermoutmaakplezier!