Brandnetelsoep
Vegetarisch
Tijdens mijn opleiding tot acupuncturist maakte mijn docente, die ook gespecialiseerd is in Westerse kruiden, een overheerlijk en verrassend brandnetelsoepje. Ik wist meteen. Die ga ik doorgeven via mijn Flowspiration. Voedend. Ondersteunend aan je bloed. Detoxt je lichaam doordat het je lever zuivert. Dit orgaansysteem (binnen de TCM spreken we niet van alleen het orgaan zelf maar kijken we veel breder!) gekoppeld aan het houtelement, de Lente, kan in deze periode wel wat extra voedende en ontgiftende hulp gebruiken door goede voeding. Versterkt ook je niersysteem.
Geniet van dit (vond ik) verrassend lekker en eenvoudig te maken soepje! NjOy!

Benodigdheden voor 4 personen
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 schijfje gember, fijngesneden
- 1 liter (botten)bouillon
- 250 gr of naar wens brandneteltoppen (van de plant)
- 2 kleine of 1 grote (zoete) aardappel
- Om in te bakken wat grasroomboter, kokosolie of goede olijfolie
- Optioneel: scheutje kokosmelk, bio-kookroom.
Aan de slag
- Fruit kort de fijngesneden ui en knoflook.
- Voeg de brandneteltoppen toe en fijngesneden gember en bak dit nog eventjes kort.
- Voeg water, bio bouillonpoeder en/of je (botten) bouillon toe.
- Breng het zachtjes aan de kook. En voeg de fijngesneden aardappels toe.
- Kook deze tot ze zacht genoeg zijn om te pureren.
- Pureer het tot een structuur waarbij je nog enigszins mag kauwen op stukjes. Maar hé als jij van een gladde soep houdt. Pureer je ‘m tot een gladde massa.
- Desgewenst kun je er nog een scheutje kokosroom of bio-kookroom toevoegen. Maar zonder dit, is het een zalige soep! Dus, optioneel.
Maak eens wat vaker een soepje. Zo niet elke week. En ja, ook in de lente- en zomermaanden. De manier om meer groentes tot je te nemen.
Veel maak en eetplezier!
Liefs, Karin