Slasoepje met ei-crumble

Slasoep hoor ik je al denken. Probeer het eens. En je bent vast verrast hoe het smaakt en jou voedt. Voor bij de lunch in deze periode heerlijk. En je hebt gelijk een portie groente weer binnen. Want. Mijn advies blijft. Laat het je intentie zijn een kilo groeten en fruit samen per dag tot je te nemen. Voer voor je darmen, je brein, je hart, je gehele lijf en je ziel!

Recept slasoepje

Benodigdheden & Ingrediënten

voor 4 persoon

  • 4 eieren
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kropsla
  • 30 gram boter
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  • Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel onder koud stromend water, pel ze en prak ze grof met een vork tot een crumble.
  • Pel en snipper intussen de ui. Snijd de knoflook fijn. Houd 4 mooie blaadjes kropsla apart. Smelt de boter in een pan en fruit de ui met de knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de sla toe en maal fijn met een staafmixer.
  • Verdeel de soep over 4 kommen. Schep de ei-crumble in de apart gehouden slablaadjes en leg op de soep. Besprenkel met wat olijfolie.

Uiteraard kun je naar wens variëren met groenten. Denk ook eens aan paprika, spinazie, biet, zoete aardappel, wortel en courgette. Soep kan altijd!

Veel maak- en eetplezier!
Karin