Geroosterde tomaten met spaghetti agglio e olio
Soms wil je iets lekkers én iets makkelijks én iets voedend op je bord van jou en je huisgenoten. Nou ik liep me daar de afgelopen periode toch tegen een lekker receptje aan.
Doe je keukenschort om en ga aan de slag. Tover ‘easy’ dit heerlijk gerecht op tafel.
Geniet van het maken. En van het voeden van je lijf.
Benodigdheden & Ingrediënten
4 personen | vegetarisch
- 1 kg trostomaten
- 4 el (rauwe) honing
- 2 el balsamicoazijn
- 6 el olijfolie
- 300 gr bio spaghetti (of alternatief voor spaghetti zoals bijv. rodelinzen- of kikkerwtenpasta)
- 5 teentjes knoflook
- 1 bosje platte peterselie, fijngesneden
- 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 tl chilivlokken
- Zout en peper naar smaak.
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de trostomaten in een lage ovenschaal. Meng de honing met de basalmicoazijn en 2 el van de olie in een kommetje en giet dit over de tomaten heen. Rooster de tomaten vervolgens ca. 20 minuten in de oven totdat het velletje gebarsten is en ze warm zijn.
- Kook in de tussentijd de spaghetti of alternatief volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de rest van de olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook. Voeg de peterselie toe samen met de chilivlokken. Voeg dan de gekookte pasta toe en roer kort door. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de pasta aglio e olio met de honingtomaten uit de oven en garneer de borden met Parmezaanse kaas.
Geniet ervan!
Liefs, Karin