Pastinaak creme soep
Pompoen. Peren. Pastinaak. Wortelen. Stoofpotjes. Het is en komt er allemaal weer aan. Najaarsgroente- en fruit en dito recepten. Geniet van de geurende, verwarmende, kruidige en voedende voedingsstoffen die dit alles weer met zich teweegbrengt. Hieronder een heerlijk september-recept: een pastinaak crème soep.

Benodigdheden
- 400 gram aardappelen
- 400 gram wortelen
- Olijfolie
- 1,2 liter (groenten)bouillon
- 2 uien, in grove stukken
- 3 knoflooktenen
- 2 cm gember, geschild en in kleine plakjes
- (zee)zout
- 200 gram crème fraîche
- 400 gram pastinaak
- 4 takjes rozemarijn

Hoe?
- Doe de aardappelen – in blokjes van ca. 1,5 cm-, wortelen en pastinaak -beiden in plakjes van ca. 0,5 cm-, bouillon, ui en dunne plakjes knoflook samen met gember en rozemarijn in een soeppan. Voeg een scheutje olijfolie toe en breng aan de kook. Deksel op de pan en laat gedurende 30 minuutjes zachtjes koken. Roer af en toe goed door.
- Zet het vuur uit en haal de takjes rozemarijn uit de soep. Het maakt niet uit of er wat kleine stukjes uit de pan achterblijven. Doe de crème fraîche bij de soep en pureer alles samen glad met een staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met zeezout en peper.
Laat deze soep je verwarmen. Alle elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water) zijn in deze soep aanwezig. Voedend op alle fronten.
Liefsss,
Karin