SPRINGTIME Havermoutje
Lente in een glas, met kokosrasp en ananas. Een lekker drankje om de lente mee in te luiden.
Benodigdheden & Ingrediënten
voor 1 persoon
Benodigdheden: steelpannetje.
- 50 g havermout
- 200 ml amandelmelk (of andere melk naar keuze)
- 2 schijven ananas, in stukjes
- 1 kiwi gold (die smaakt zoeter dan zijn groene broer)
- 1 rode grapefruit, in partjes (houd 1 partje met schil apart)
- 1 el rode bessen
- 1 tl kokosrasp
Bereiding
1. Breng de havermout met de amandelmelk in een pan aan de kook. Laat 10-15 minuten zachtjes koken en roer regelmatig door.
2. Voeg aan het einde van de kooktijd de ananasstukjes toe en roer het geheel door.
3. Doe de havermout in een kom en meng de plakjes kiwi en partjes grapefruit erdoor. Kook deze niet mee; het fruit kan dan bitter worden.
4. Garneer met de rode bessen, het partje grapefruit met schil en de kokosrasp. Laat die zon maar schijnen!
Veel maak- en eetplezier!
Karin