Herfstsoep met fenegriek
Dit is een overheerlijk, perfecte soep voor het einde van het jaar. Waarom perfect? Fenegriek werkt bloedsuiker en cholesterolverlagend, is goed voor de bloedvaten en werkt tegen maagzuur. Klik hier als je meer over deze specerij wilt weten. Zowel de winterpeen als de zoete aardappel ondersteunen de spijsvertering. Een mooie tegenhanger dus voor zware maaltijden.
Benodigdheden & Ingrediënten
Gebruik bij voorkeur biologische ingrediënten.
- 4 winterpenen, in stukken gesneden
- 1 zoete aardappel, in stukken gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geplet en fijngesneden
- 1 a 2 eetlepels fenegriek
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- 1 of 1,5 liter bouillon (kippen of groenten naar wens – bijvoorkeur zelfgetrokken bouilllon of gekochte bottenbouillon. Gebruik in ieder geval ajb geen Maggie-bouillonblokjes ivm de vele synthetische grondstoffen en E-nrs.).
- ontgeurde kokosolie om in te bakken
- verse kruiden naar wens (denk aan peterselie, koriander, bieslook of basilicum)
Bereiding
- Verwarm 1 eetlepel kokosolie in de pan.
- Voeg de ui, knoflook en fenegriek zaad toe en bak 5 minuten op laag vuur.
- Voeg de wortels, zoete aardappel toe en bak het nog een paar minuten.
- Voeg de bouillon toe.
- Laat het 30 minuten zacht koken.
- Haal de pan van het vuur. Pureer de inhoud met een staafmixer.
- Serveren met verse kruiden en wat gebroken lijnzaad.
Wil je de soep iets dunner? Voeg dan 1,5 liter bouillon toe. Wil je de soep iets minder kruidig, voeg dan 1 eetlepel (i.p.v. 2) fenegriek toe en 1 (i.p.v. 2) tenen knoflook.
Eet Smakelijk.
Ohja, en geniet ook van het maken.
Dan start namelijk je spijsvertering meteen goed.
Liefs, Karin