Boekweitpannenkoeken met courgette

Herfst. Dit vraagt om verwarmend voedsel. En een van de dingen die mij de laatste maanden fysiek al veel verbetering heeft gebracht is verwarmend ontbijten. Dus deze maand in deze Flowspiration een warm ontbijtje vanuit de vijf elementen leer; Traditionele Chinese Geneeskunde en voedingsleer.

Ideaal. Lekker. Voorzien van groente; zo fijn al in je ontbijtje groente meenemen, je lijf zegt je dank je wel!. Glutenvrij voor degene die dat nodig hebben of wensen. Een ontbijtje wat je Milt en Maag goed voedt. Helpt tegen damp, zeg maar afvalstoffen, in je lichaam. Het stimuleert je Jing (de essentie van het leven, de energie die jou jou maakt). Het helpt je bij je zoete trek. En je kunt er een paar uur goed op teren!

Boekweitpannenkoeken

Benodigdheden & Ingrediënten

6 stuks

  • 1 el versgeperst citroensap
  • ½ tl geraspte citroenschil
  • 1 tl wijnsteenzuur of bakpoeder
  • 70 gram boekweitmeel
  • 70 gram quinoameel
  • 4 el gekookte boekweit
  • 2 eieren
  • 1 kleine courgette
  • Snufje kaneel, vanille en zeezout
  • 1 el kuzu (is natuurlijk bindmiddel)
  • 150 gr rijstmelk
  • Kokosolie om in te bakken

Bereiding

  • Kook de boekweit volgens de basisbereiding.
  • Schil de courgette en snij in stukjes.
  • Splits de eieren.
  • Meng alle droge ingrediënten door elkaar, BEHALVE de gekookte boekweit.
  • Voeg dan eigeel, citroensap en courgette toe. Pureer dit alles met een staafmixer en voeg tijdens het mixen de rijstmelk toe.
  • Laat dit mengsel een half uurtje wellen.
  • Klop in een andere kom het eiwit stijf. Voeg dit vlak voor het bakken voorzichtig toe aan het beslag.
  • Voeg dan de gekookte boekweit toe. Mocht het beslag iets te dik zijn, voeg dan nog iets van rijstmelk toe.
  • Verhit de kokosolie en bak de pannenkoeken.

TIP: eet er verwarmd fruit bij; appeltjes en/of peren tot moes gekookt. Eventueel met een fijngesneden dadeltje(s) erbij.

Veel maak- en eetplezier!
Karin