Dit keer bied ik je een Ceasar Dressing aan. Een dressing op basis van natuurlijke producten die je in een glazen afgesloten pot zeker vijf dagen goed kunt houden in de koelkast. Een dressing die ontzettend smaakvol is over rucola, baby gem salade, gemixte salade, rauwe boerenkool, gestoomde of geroosterde groenten, spruitjes en aardappeltjes. En met de kerstdagen en -diners voor de deur is een fijne smaakvolle dressing meer dan waardevol. En juist ook na deze feestdagen is het fijn deze in je koelkast te hebben staan om je groentes smaakvol en zonder bewerkte ingrediënten te pimpen. Elke dag van je maaltijd een feestdis maken! Dat is wat mij betreft hetgeen je in 2024 mag omarmen.

Ceasardressing

Benodigdheden & Ingrediënten

  • 60 gram kikkererwten
  • 1 tl Djion mosterd
  • ½ tl citroenrasp
  • 40 ml citroensap
  • 2 tl kappertjes, fijngesneden
  • 3 tl kappertjessap uit het potje
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Snuf zout & peper
  • 20 ml olijfolie
  • 1 tl ahornsiroop (vervanger: honing)

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in een kleine blender en meng tot een smeuïg geheel.
  2. Wanneer het mengsel te dik is voeg je wat warm water toe en blend opnieuw.
  3. Proef of de dressing op smaak is en pas het aan waar nodig is naar jouw beleving.
  4. Deze Ceasar dressing blijft vijf dagen goed in een glazen afgesloten pot in de koelkast.

Maak deze dressing onderdeel van je koelkast! Een omgeving die je dient, die jouw eten op smaak brengt en je ook nog voedt …. Het mes snijdt aan alle kanten.

Veel maak- en eetplezier!
Karin