Cheesecake truffels

Verwen jezelf met deze heerlijke cheesecake truffels! Met hun jasje van chocolade-hagelslag en vulling van roomkaas en koekjes zijn ze echt superlekker. Ideaal voor je verjaardag of die fijne zondagmiddag met familie of vrienden. Wie wil er eentje?

pannenkoeken tuinerwten ricotta

Benodigdheden & Ingrediënten

voor 10 truffels 

  • Koekjes. Afhankelijk van jouw keuze maak je ze voedend of vullend. Kies voor 200 gram bastognekoekjes of  200 gram digestive koekjes of 240 gram theebiscuitjes.
  •  100 gr naturel roomkaas
  •  180 gr pure chocolade (bij voorkeur min. 85% cacao)
  •  200 gr pure hagelslag (zo puur/donker mogelijk!) of versnipper pure chocolade tot hagelslagachtig formaat.

Bereiding

  1. Maal de gekozen koekjes fijn in een keukenmachine. Je kunt ze ook fijn stampen met een deegroller, of in een vijzel. Zorg dat je een beetje een grove korrel overhoudt.
  2. Doe de kruimels in een kom en voeg de roomkaas toe. Meng het nu goed door elkaar met een lepel, zodat er een plakkerig bal ontstaat.
  3. Vorm met natte handen balletjes van het deeg, ongeveer ter grootte van een 2 euromunt. Worden je handen te plakkerig, spoel ze dan af onder een koude kraan. Laat de cheesecake truffels een half uurtje opstijven in de vriezer.
  4.  Smelt in de tussentijd 3/4 van de chocolade au bain marie. Zodra alles gesmolten is, zet je de pan uit en voeg je de rest van de chocolade toe. Door het in 2 stappen te doen koelt de chocolade iets af en krijg je een mooie glanzende truffel.
  5.  Zet een bakje met de hagelslag klaar. Haal de truffels één voor één door de gesmolten chocolade. Rol ze daarna door de hagelslag en laat ze vervolgens uitharden op een bakpapiertje.

Tip

Bewaar de cheesecake truffels in de koelkast.

Wie wil er eentje? Eet smakelijk én geniet optimaal van deze lekkernij!

Veel maak- en eetplezier!
Karin