Citrussalade met Burrata & Basilicum

Een zuurtje. Een frisheid. Een zachtheid. Alles in een overheerlijk zomers recept. Als bijgerecht voor je avondeten. Ik opteer dit te maken voor jouw heerlijke lunch!

Zomerse citrussalade burrata

Benodigdheden & Ingrediënten

voor 1 persoon

  • 1 sinaasappel
  • 1 grapefruit
  • 1/4 sjalot
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje verse basilicum
  • 20 gr pijnboompitten
  • 1/2 – 1 burrata

Bereiding

  • Schil en snijd de sinaasappel en grapefruit in plakken van ongeveer 1. 0,5 cm dik.
  • Schil en snijd de sjalot in ringen.
  • Bak in een bakpan de pijnboompitten kort aan, zodat ze goudbruin worden.
  • Verdeel de sinaasappel en grapefruit over een bord, verdeel daarover het sjalotje.
  • Maak desalade af met basilicum, pijnboompitten, olijfolie en burrata.
  • Optioneel voeg een handje gekookte volkoren pasta of quina toe.

Geniet van zowel het maken als het eten. Tenslotte start jouw spijsvertering bij het gereedmaken je maaltijden. Dus doe dat met liefde en aandacht!

Veel maak- en eetplezier!
Karin