Een winterse soep met oude granen

Recent heb ik een nieuw soepboek ontdekt. En in dit soepboek, boordevol bijzondere soeprecepten, ontdekte ik deze soep met oude granen. Te lekker om niet te delen.

Een soep die heerlijk vullend is als avondmaaltijd, lekker met een stuk zuurdesem brood erbij met zelfgemaakte hummus en je hebt een heerlijk vega maaltijd. 

Groentenpannenkoeken

Benodigdheden & Ingrediënten

voor 4 personen

  • ¾ el olijfolie
  • 75 gr ui, gesnipperd
  • 50 gr bleekselderij, in blokjes
  • 75 gr wortel, in blokjes
  • 2 tl geperste knoflook, ca 2 teentjes
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik of pak)
  • 60 gr amarant, gekookt
  • 45 gr freekeh, gekookt
  • 45 gr quinoa, gekookt’
  • 4 dl water
  • 1 tl gehakte peterselie
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl peper

Bereiding

01. Verhit de olie 2 minuten in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui, de bleekselderij, de wortel en de knoflook ongeveer 5 minuten, tot de ui glazig is.

02. Voeg de tomatenblokjes met het sap toe, de amarant, de freekeh, de quinoa en het water. Breng op hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en laat alles 15 minuten zacht koken. Haal de pan van het vuur.

03. Schep de soep in een vuurbestendige blender, voeg de peterselie toe en pureer alles tot het goed gemengd is. Te dik? Voeg wat water toe en verwarm het daarna nog verder op het vuur. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Tip voor variatie!

De oude granen amarant, quinoa en freekeh geven deze tomatensoep een aardse smaak met een robuuste textuur. Met een hartige groentemix erbij en/of een gebakken eitje is dit een voedzame maaltijd.

Veel maak- en eetplezier!
Karin