Geroosterde radijsjes salade

Radijsjes. Perfecte groente die je deze periode uit je moestuin haalt. Of natuurlijk bij je lokale buurtsuper scoort. Een heerlijke pittige groente. Lekker zo uit het vuistje. Of waar je toffe recepten mee kunt maken. Zoals deze heerlijke salade die verrassend is door de geroosterde radijsjes. Ja, je leest het goed. Geroosterd. Een heerlijke toevoeging in deze salade met kip, couscous en cherrytomaatjes. Prima vullend. Een maaltijdsalade! Check hieronder de ingrediënten en ga aan de slag.

Geroosterde radijsjes salade

Benodigdheden & Ingrediënten

voor 2 personen

  • 200 gr (vegetarische) kip
  • 80 gr couscous
  • 70 gr sla
  • 200 g radijs
  • 100 gr cherrytomaat
  • 1 el kappertjes
  • 10 gr peterselie
  • 5 tl paprika poeder
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  • grasroomboter of kokosolie om in te bakken

Dressing

  • 1 tl mosterd
  • 1 tl mayonaise (homemade).
  • 2 el extra vierge olie
  • peper en Keltisch zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Kook water.
  2. Was de radijsjes, voeg in een ovenschaal en verdeel olijfolie, peper en zout er overheen. Rooster de radijsjes 10-15 minuten in de oven.
  3. Voeg couscous in een pan of kom en giet kokend water erbij zodat de couscous net onder water staat. Voeg hierbij 1 eetlepel olijfolie en peper en Keltisch zeezout. Denk nu af met een deksel of folie. Zo stoomt de couscous gaar.
  4. Was de cherrytomaatjes en halveer. Hak de peterselie fijn. Maak de dressing door de ingrediënten goed te mengen.
  5. Verhit een beetje grasroomboter of kokosolie in een pan en bak de kip gaar en licht krokant. Strooi een beetje paprikapoeder over de kip.
  6. Meng de kappetjes en gehakte peterselie door de couscous. Voeg ook de sla erbij en meng vervolgens de dressing er doorheen.
  7. Voeg de couscous salade over de borden en maak af met cherrytomaatjes en geroosterde radijsjes.

Nog een ding: GENIET!

Veel maak- en eetplezier!
Karin