Groene asperges met aardappelen en ei

Seizoen groenten. Daar heeft je lijf behoefte aan. Elk seizoen andere samenstelling afgestemd op de weersomstandigheden. Afgestemd op de elementen. Hierbij dan ook weer een heerlijk voedend recept met dit keer asperges in de hoofdrol. Dit vrolijke vegetarische lente recept van gegrilde asperges met geroosterde aardappels en ei is een echte aanrader.

pannenkoeken tuinerwten ricotta

Benodigdheden & Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 kg krieltjes in schil
  • Scheutje olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 500 gr groene asperges
  • 4 eieren
  • 100 gr veldsla
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • verse basilicum
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.
  2. Was de aardappeltjes en snijd grote krieltjes een keer door zodat ze allemaal ongeveer de gelijke grootte hebben. Meng een scheut olie met een de Italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout. Verdeel de aardappeltjes over een bakplaat met bakpapier of in een grote braadslede en besprenkel met de kruidenolie. Bak de aardappeltjes 25 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
  3. Kook ondertussen de eieren gaar in een pan met water voor ongeveer 7 tot 8 minuten voor een hardgekookt resultaat.
  4. Verhit een grillpan en bestrijk de asperges met een kwastje met een beetje olijfolie. Grill de asperges 4 minuutjes in de pan en bestrooi ook met een snufje peper en zout.
  5. Rooster de pijnboompitten.
  6. Spoel de eieren af onder de koude kraan en pel ze. Verdeel de veldsla over 4 borden. Leg hier wat groene asperges op en schep wat aardappeltjes er bij. Bestrooi met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en wat blaadjes basilicum en serveer direct.

Tip

Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of laat de kaas achterwege.

Voor de liefhebbers die eens wat anders willen proberen, vervang de Parmezaanse kaas eens door geiten- of schapenkaas. Deze kaassoorten zijn beter te verteren door ons lichaam door een andere samenstelling van de kaas; kleinere vetmoleculen en een lagere lactosegehalte.

AAN TAFEL!!!!

Veel maak- en eetplezier!
Karin