Groente pannenkoeken naar een recept van Julia Kang uit het boek 100% gifvrij, slank & gezond door een natuurlijke leefstijl. Dit recept komt uit Korea waar ze geen zoete pannenkoeken kennen. Daar maken ze pannenkoeken met allerlei soorten groenten erin en deze worden vooral vaak bij de borrel gegeten (naast het fruit).

Groentenpannenkoek

Benodigdheden & Ingrediënten

Recept voor 2 pannenkoeken (1 persoon).

  • 100 gram volkoren (spelt)bloem
  • 2 eieren
  • fijngesneden groente (courgette of prei of witte kook, maïskorrels of zuurkool)
  • wat zout water
  • beetje sojasaus of coconut aminos*

Bereiding

1. Snijd courgette, prei, witte kook of zuurkool of een mix van deze groente in dunne reepjes en doe het in een grote kom.

2. Doe er 2 eieren door, wat zout water, wat sojasaus of cocunut aminos* en 100 gram (spelt)bloem. 3. Vervolgens doe je er beetje bij beetje water bij terwijl je blijft roeren.  Je doet er net zoveel water bij tot je een dik (groente)beslag hebt.

4. Verhit in een pan wat ontgeurde kokosolie of olijfolie en bak van het beslag 2 pannenkoeken.

Veel maak- en eetplezier!
Karin

* Persoonlijk vervang ik sojasaus voor Coconut Aminos. Waarom lees je hieronder.

In heel veel keukens wereldwijd is sojasaus niet weg te denken. Het geeft diepte en complexiteit aan uiteenlopende gerechten, variërend van marinades tot sauzen, en zelfs als een smaakvolle dressing voor salades. Maar hoewel sojasaus ongetwijfeld smakelijk is, heeft het zijn nadelen. Het is vaak hoog in zout en, nog zorgwekkender, het wordt soms geproduceerd met genetisch gemodificeerde sojabonen, wat vragen oproept over de gezondheidsimpact. Dat is waar Coconut Aminos zich onderscheidt. Het is een zoete, zoute en umami-achtige smaak die vergelijkbaar is met sojasaus, maar zonder de overweldigende zoutigheid. Het is verrassend veelzijdig en kan je gerechten een extra dimensie geven.