Fusion Hormoon Yoga

Een bijzondere vorm van yoga om je hormonen in balans te brengen en jezelf op te laden is Fusion Hormoon Yoga. Met behulp van deze yogavorm word je energiebalans verbeterd zodat je weer goed in je lichaam zit. Dit wordt gedaan door middel van dynamische asana’s, vuurademhaling en visualisatie van energiegeleiding waardoor we weer stralend en levendig worden!

FUSION HORMOON YOGA,
BRENGT JE HORMONEN IN BALANS,
LAADT ENERGIE OP EN HELPT JE
STRALEND, HAPPY EN HOLY TE WORDEN!

FusionHormoonyoga bestaat uit dynamische oefeningen met Qigong oefeningen voor stressreductie en vruchtbaarheidsdansen van Awiwa Steiner. De methode is van Dinah Rodriques (Brazilië). Ik krijg de methodiek aangeleerd bij Sylvia Mullaart-Bonn in Amsterdam. Een mooie oudere wijze dame van ruim in de 70 die deze methodiek naar Nederland heeft gehaald, deze ademt en nog steeds doorgeeft. Dankbaar om dit in 2024, start in januari – vervolg in juni – aan te mogen leren.

Contact Karin

De Methode

Alle yoga is erop gericht de werking en de doorbloeding van de endocriene klieren te bevorderen. Hormoonyoga specifiek bestaat uit een serie dynamische yogaoefeningen met een stevige ritmische bhastrika (vuurademhaling) om de inwendige geslachtsorganen te stimuleren en een energiegeleiding, die de hormoonklieren voorziet van meer energie en vervolgens met elkaar verbindt. Immers, energie volgt de aandacht. En met onze aandacht brengen we energie of Qi in onze endocriene klieren waardoor deze een impuls krijgen om beter te werken. In het bijzonder de hypofyse, schildklier en eierstokken.

Door de drie pijlers in de hormoonyoga – Asana, Bhastrika en Energiegeleiding – komt er balans in de werking van de hormonen. Je hormonen zorgen onder andere voor een gezonde huid, sterke botten en een gezonde weerstand. Verder hebben ze invloed op de stofwisseling, de verhouding spieren en vet, het libido en bepalen je stemming. Ook slapen, een helder hoofd of drang naar zoet hebben te maken met de werking van je hormonen.

Hormonen hebben effect op hoe je eruit ziet, hoe je je voelt en hoe je in het leven staat. Aandacht voor je hormonen is aandacht voor jezelf!

Voor wie is Hormoon Yoga?

Hormoonyoga is bedoeld voor vrouwen in de overgang, maar het blijkt dat alle vrouwen vanaf de puberteit tot overgang baat hebben bij het regelmatig beoefenen van de serie. Zo verdwijnt PMS, worden vruchtbaarheidsproblemen mogelijk verholpen en wordt de overgang hanteerbaar. Zelfs postmenopauzale vrouwen kunnen de serie veilig beoefenen om lang vitaal en gezond te blijven.

Het is zo mooi om een serie te hebben, gericht op het vrouwelijk lichaam en die geschikt is voor veel vrouwen van alle leeftijden!

Waar kan Hormoon Yoga jou bij helpen?

Fusion Hormoon Yoga helpt onder andere bij:

·      klachten rondom PMS

·      extreme stress en druk

·      hett vergroten van de vruchtbaarheid (kinderwens)

·      een positief effect bij IVF procedure (bewezen)

·      PCOS, cysten in de eierstokken

·      het ondersteunen van herstel hormoonbalans (na een bevalling)

·      bij gebruik van anticonceptie of medicijnen welke de hormoonproductie verstoren

·      de afname van de hormoonproductie vanaf 35-40 jaar

·      het vervroegd intreden van de overgang

·      de menopauze

Door de stress en de hectiek van ons dagelijks leven raken we geestelijk en lichamelijk uit balans. We worden oververhit en gaan teveel cortisol aanmaken. Dat maakt ons (on)bewust opgejaagd en nerveus. We nemen meer suikers tot ons en bewegen onvoldoende. Dat geeft buikvet, een hoge bloeddruk, slaapproblemen, een verstoorde cyclus en meerdere overgangsproblemen.

Hoi Facial

Fusion Hormoon Yoga bij ViavanI

Hoe ik deze yogavorm ga integreren in mijn aanbod? Dat mag zich de komende periode ontwikkelen. Na de verplichte workshop in januari bij Sylvia in Amsterdan kan ik van start met het vormgeven en organisch laten ontstaan van dat wat er mag zijn. Wekelijkse lessen? Een cyclus van meerdere lessen die doorgaans gegeven wordt? Special Classes of gecombineerd met mijn YIN? Ik laat het ontstaan. En jij kunt er bij zijn.

Laat je verrassen en stay tuned.

Liefs, Karin