Juni inspiratie: De Zonnewende

De zonnewende (solstitium, zonnestilstand) is de gebeurtenis waarbij de zon, gezien vanaf de aarde, haar noordelijkste of zuidelijkste positie bereikt. Voor mij staat de zonnewende symbool voor het cyclische van het leven. Dit is het speciale moment waarop alles samenkomt: het is in de zomer het kantelmoment waarop het leven richting de herfst en winter gaat en de natuur in haar slaapstand brengt. Ja echt. We gaan dus vanaf vandaag alweer in de energie/cyclisch toewerken naar de herfst. En ja, zo voelt het niet. De zomer moet nog beginnen. Het zijn momenteel bizarre tijden waarin we leven. Maar cyclisch gezien gaan we toewerken naar het najaar. Beweeg maar mee.

 Tijdens de winterwende vieren we dat het nieuwe leven weer zal ontstaan. Een troostende gedachte vind ik zelfs. Maar hierover meer als deze voor de deur staat.

Dit jaar op 20 juni

Dit jaar valt de zonnewende op donderdag 20 juni 2024 – 22.50u. Meestal valt het op de 21e van juni maar in een schrikkeljaar niet. Dit jaar dus op de 20e. Vanaf die tijd wordt het telkens weer een beetje eerder donker. De zomerzonnewende werd in vroegere tijden gelinkt aan de midzomernacht (21 juni). Vreugdevuren werden ontstoken om zich te beschermen tegen de duisteren krachten waarvan werd geloofd dat ze vrij spel hadden vanaf het moment dat het aantal uren daglicht weer afnam. Voor mij is het de tijd dat je beseft dat er weer een nieuw seizoen in aantocht is. Via de nazomer verschuiven we naar de herfst en winter. Een moment om terug te blikken waar sta ik nu. Wat is er de afgelopen maanden gebeurd. Wat mag er meer of minder zijn. En vooruitblikken. Wat wil ik het komende half jaar doen, voelen en/of beleven. Op naar de Winterzonnewende. Daarover later meer.

Volle maan in juni

En dan valt er ook nog een volle maan rond deze dagen aan de hemel te zien, namelijk de volle maan in Steenbok op 22 juni om 03:07u. Zo’n 3 dagen ervoor en erna kun je de energie van deze volle maan in en om jou gewaar worden. Ben jij gevoelig. Is jouw zenuwstelsel gevoelig afgesteld. Dan kan de volle maan energie invloed op je hebben. Je kunt minder goed slapen. Jezelf onrustiger voelen. Misschien zelfs wat emotioneler en prikkelbaarder dan normaal. Sta maar toe dat je je mogelijk wat “anders” voelt. Gun jezelf dat wat je nodig hebt. Mogelijk extra rust. Noteer ook eens de volle maanstanden in je agenda en plan in die paar dagen ervoor en erna geen ‘intense’ afspraken. En als ze er wel zijn. Geef jezelf daar waar kan rust om juist die afspraken goed te doorlopen.

Yinnen

Tja, wij zijn watermensen. Door ons hele lijf stroomt water (ruim 70%) -als het goed is- in en uit de cellen. En dat water, lieve jij, bevat enorm veel informatie. Water is krachtig. Kijk maar in de natuur. Water is niet te stoppen. Zoekt altijd zijn weg. Al eens lekkage gehad. Je weet het (bijna) niet te traceren. Water. Zonder water (en licht) kunnen wij niet leven.

Hoewel iedereen bekend is met water, weten velen nog niet welke functie water heeft en wat het allemaal in ons doet. Hoe het in jou kan veranderen van structuur en hoe dat van invloed is op jou en je lichaam. Ons bindweefsel bestaat zelfs voor 98% uit water. Dit verbonden en gestructureerde water is de grootste informatiedrager in het menselijk lichaam. Dit water wordt geleid door waterwegen. We noemen dit tegenwoordig het Primo vasculaire systeem (PVS), ook wel bekend als de meridianen. Contact maken met dit water in jouw lichaam geeft je de mogelijkheid om te ontdekken welke informatie er in jou gelegen is en welke boodschap je hierin mag gaan herkennen. Dit boeiend zelf onderzoek kun je aan gaan, door Yin yoga houdingen in te nemen. Door te Yinnen. Of jezelf via je Transformational Cupping behandelingen te zuiveren. Opdat het water weer vrijelijk door je heen stroomt. Wat jou groei, heling, gezondheid en levensgeluk brengt.

En dit water reageert, of je het nu voelt of niet, op de maanenergie en heeft zonlicht nodig.

Op naar die langste dag met veel (zon)licht.
Op naar al die volle manen die het water in jou aanraken.

Liefs, Karin