Koffie Chia

Ben jij dol op koffie? Dan is dit jouw ontbijtje. Mijn gulden regel: varieer met jouw drie favo ontbijtjes. Wat je vandaag eet als ontbijt, eet je niet morgen en overmorgen. Mogelijk wordt dit koffierecept een onderdeel hiervan. Je kunt dit recept ook nog eens de avond van te voren klaar maken. Er staat dan de volgende ochtend een stevige ‘pudding’ op je te wachten in de koelkast. Maar je kunt het natuurlijk ook op de dag zelf maken. Hoe dan ook heerlijk!

Geroosterde radijsjes salade

Benodigdheden & Ingrediënten

voor 1 persoon

  • 125 ml vers gezette koffie van (bio) bonen. Liever geen oploskoffie. Dat voedt je lichaam totaal niet!
  • 125 ml (plantaardige) melk. Ik gebruik verse (rauwe) melk van de melktapperij.
  • 1 el ghee (geklaarde boter).
  • 1 el dadelstroop (of ahornsiroop).
  • 3 el chiazaad.

Bereiding

  1. Schenk de koffie in een kom of glas. Roer de ghee er doorheen zodat deze smelt.
  2. Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door elkaar.
  3. Eet de pudding meteen op, of laat deze 2 uur opstijven in de koelkast (of een nachtje over).

Nog even dit:

  • Ook lekker als dessert.
  • Ghee kun je vervangen door goede (bio – gras) roomboter.
  • Ja, koffie bevat ook goede eigenschappen: anti-oxidanten namelijk die je beschermen. Drink dagelijks niet meer dan 2-4 kleine kopjes en bij voorkeur tussen ca. 9-15u. Vind je lever fijn!

GENIET!
Waar je ook bent. Op vakantie. Thuis. Op je werk. Alleen of samen. Weet dat dit ontbijtje je een geluksmomentje mag bezorgen.

Liefs, Karin