Lente YIN XL | Zaterdag 23 maart

In 2024 organiseer ik een serie van special classes: YIN XL Serie. In een YIN XL les worden de houdingen wat langer aangehouden dan in een gewone YIN training.

Hierdoor stimuleer je het fysieke lichaam om te versoepelen en versterken, terwijl je gebruik maakt van de zwaartekracht en ontspanning. Je oefent een vriendelijke houding naar jezelf aan te nemen, en je lichaamsbewustzijn te vergroten.

De intensiteit tijdens een YIN XL door de duur van de houdingen verbetert je mentale weerbaarheid en triggert jouw fysieke zelfgenezend vermogen meer dan waardevol! Het zuivert daarnaast je bindweefsel op een lekker praktische wijze @ de YIN mat.

Maar bovenal start je je weekend meer dan fantastisch vanuit rust en ruimte voor jezelf. Cadeau’tje toch?

Lente XL YIN
Lente YIN XL: De Lente en het Hout Element.

Het thema van deze YIN XL special class is Lente. De TCM (Traditional Chinese Medicine) verbindt het element Hout aan de lente. Hout zorgt voor groei en ontwikkeling en geeft ons energie en kracht om te creëren. Tijdens de les zullen we houdingen doen die dit element en de bijbehorende meridianen (energiebanen) activeren en in balans brengen. Gekoppeld aan de lente zijn de meridianen van lever en galblaas. Deze energieën werken samen, zoals ook yin en yang samenwerken.

De YIN is in dit geval de leverenergie. Het orgaan is meer solide en meer verscholen. De yang is in dit geval de galblaas, die zorgt voor de opslag van het gal vanuit de lever. De lever heeft heel veel functies in het lichaam, waaronder het reinigen van het bloed. Ook de lente vraagt van ons een grote schoonmaak. Na de winter, tijd van inkeer, is het tijd om je op te schonen, te reinigen om aan de behoefte naar buiten te gaan gehoor te kunnen geven.

In deze speciale YIN XL dompelen we ons onder in de energie van de lente door middel van YIN-oefeningen, ademoefeningen en meditatie/visualisatie. Na deze YIN XL serie-ochtend voel je je als herboren!

Praktische info

  • Locatie: Kerkje Lewedorp, Zandkreekstraat 31.
  • Tijd: 09.30 – 12.00 uur. Inloop vanaf 9.15 uur. 
  • De kerk heeft (hoe fijn!) vloerverwarming. Kleed je in laagjes om jezelf het comfort te geven wat je nodig hebt.
  • Neem je eigen matje, dekentje en/of kussentje mee. Eventueel een flesje water.
  • Na afloop krijg je een kopje soep met lekkers om te landen voor je weer de deur uit gaat.
  • Investering: € 32,50
  • Na betaling ben je verzeker van je plekje.
  • Minimale deelname 10 deelnemers, maximaal 24.

Meedoen

Je voorjaar starten met een Selfcare-cadeau. 
En ook als je nog nooit geYINt hebt, wees welkom! Iedereen kan YINnen en gaat in de houding op zijn/haar wijze.

Helaas is deze Lente YIN XL al helemaal vol gereserveerd. Wil je op de wachtlijst of heb je nog vragen? Stuur dan even een berichtje. 

Liefs, Karin