Pannenkoeken met tuinerwten en ricotta.

Voorjaar, je lijf heeft een trek in ijzerrijke groente. Daarom in dit maart recept spinazie in de hoofdrol. Het grote voordeel van deze krachtpatser is dat je er snel en eenvoudig de lekkerste gerechten mee maakt. Simpel en snel is altijd fijn in tijden met weinig ‘kookruimte’.

pannenkoeken tuinerwten ricotta

Benodigdheden & Ingrediënten

voor 4 personen, ca. 8 pannenkoeken

Beslag: 

  • 250 gram kikkererwtenmeel
  • 350 ml melk of ongezoete melk naar keuze
  • 50 gram spinazie
  • rasp van 1 citroen
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Voor erop: 

  • 150 gram tuinerwten uit de vriezer
  • 100 gram babyspinazie
  • scheutje olie, kneep citroensap
  • 250 gram ricotta
  • half bosje bieslook fijngehakt
  • 75 gram gezouten pecannoten grof gehakt.

En verder:

olijfolie of grasroomboter om in te bakken.

Bereiding

  1. Maal in een blender of met een staafmixer alle ingrediënten tot een glad beslag, met de dikte van een gewoon pannenkoekenbeslag. Laat minimaal een kwartier staan. Is het beslag te dik? Voeg dan nog een scheutje melk toe.
  2. Kook de tuinerwten 2 min. In gezouten kokend water. Giet af en spoel ze goed koud zodat ze felgroen blijven. Maak de spinazie aan met een beetje olijfolie en citroensap, zodat de spinazie wat slinkt
  3. Meng de ricotta met ¾ van de bieslook, zout en peper.
  4. Verhit 1 tl olie in een koekenpan op middelhoog vuur en schep met een soeplepel beslag in de pan. Bak een paar minuten aan de ene kant, keer om en bak de andere kant.
  5. Bak het beslag op. Hou je pannenkoeken warm tussen twee borden of in een oven op lage temperatuur. Serveer de pannenkoeken met het ricotta mengsel erop, wat spinazie en de tuinerwten. Bestrooi met pecannoten en de rest van de bieslook.

Bammmmm. Loopt het water al in je mond?

Veel maak- en eetplezier!
Karin