Waarom YIN Yoga?

De eerste keer dat ik in een YIN houding kwam te liggen. Zei mijn hoofd: ai, ren weg en stop er mee. Toch bleef ik zitten. Mijn lijf vertelde mij namelijk: ohw, dit voelt zo fijn. De rest is geschiedenis. Gaande de weg ervoer ik transformatie, fysiek en mentaal. Door de opleidingen waarmee ik veel kennis opdeed over het lichaam, hoe het functioneert en wat het nodig heeft gecombineerd met de YIN Yoga Anatomy & Teachers training werd mij duidelijk: ik was al, ik ben en ik blijf verliefd op ons bindweefsel! Ik neem je dan ook mee in de wereld van YIN met dat magische onderdeel van je lijf.

Contact Karin

Yin Yoga is een yogavorm die gericht is op het versoepelen en versterken van pezen, gewrichten en je bindweefsel.

Ze rekken dieperliggende spieren op en maken diverse lichaamsgebieden los. Het verbetert je mobiliteit en zorgt dat de gewrichten beter in conditie komen. Hoe? Door een aantal minuten de Yin Yoga poses vast te houden, als het ware een “groene pijn zone” op te zoeken én met behulp van je ademhaling, creëer je ruimte in de betreffende lichaamsgebieden die die poses aanraken.

Yin Yoga is JOUW innerlijke reis door je lijf. Door het langdurig aanhouden van bepaalde poses, raak je ook de aan deze pose verbonden energiebanen (meridianen), chakragebieden (energiecentra) en organen in je lichaam.

Dit alles zorgt (on)bewust voor het ‘versmelten’ van de in het bindweefsel opgeslagen ‘bevroren’ emoties, trauma’s, prikkels en ervaringen. En het laten gaan van opgeslagen toxische ballast. Bewust of onbewust neem je dit mee als je met je lijf aan de slag gaat. Hoe tof?

Yin Yoga is een mooie vorm als tegenhanger of aanvulling voor alle yang-activiteiten en druktes die in jouw dagelijkse agenda verweven zijn.

Naast een soepel, weerbaar lichaam en innerlijke ontwikkeling geeft Yin Yoga jou ook nog deze gezondheidsvoordelen:

· Verbeterde ademhaling

· Stressreductie

· Persoonlijke groei- en ontwikkeling

· Mildheid voor jezelf (zelfliefde)

· Versterkt immuunsysteem

· Innerlijke rust

· Overall gezondheidswinst

· Preventie fysieke blessures

· Reduceren lichaamsspanning op een diep fysiek, niveau

· Stabiliteit in en met jezelf (zelfkennis)

· Het leren en ervaren van acceptatie en compassie

· Je uitstraling wordt zachter

· Je nachtrust verbetert

· Je energie- en hormoonhuishouding optimaliseert

· Je leert je lichaam kennen én er van te houden, welke vorm het ook heeft

Je lichaam/jij bent continue in beweging.

Met YIN beoefening ben je in staat jezelf uit te lijnen. Je vier lichaam beter op elkaar af te laten stemmen met als overall doel: niet “vechten” tegen de stroom van het leven, maar mee bewegen met dat wat er is en wetende dat alles altijd ten goede voor je is. Je zuivert, heelt en geneest je lichaam en geeft jezelf groei, gezondheidswinst en levensgeluk. En dat via een paar YIN houdingen. Prachtig toch?

Hoi Facial

Je bent zo ongeloofelijk welkom op de YIN mat bij mij

Om jouw reis in je lijf aan te gaan. Jezelf te helen, te genezen en jezelf gezondheidswinst te geven. Lekker praktisch. Niks zweverig en denk je ja maar ….. “dat kan ik niet, te dik, te stijf, te dun, teveel klachten, etc.” Niks van dit alles! Juist dan als je dat denkt roept die YIN-mat je. Ik neem je mee op mijn manier. Liefdevol, met enthousiasme en vol inspiratie voor het leven en de mens/de vrouw. Praktisch aan jezelf, je zelfvertrouwen, je eigenwaarde, je ontwikkeling en gezondheid werken. Hoe fijn!

Wat, hoe en waar? YIN @Oudelande

In een prachtige sfeervolle houten chalet-woning vinden mijn live YIN trainingen plaats. Jezelf 75 minuten lang onderdompelen in de zachtheid van YIN met mijn aanwezigheid, muziek en alles wat er is. Deze locatie bevindt zich in het plaatsje Oudelande in de Zak van Zuid-Beveland op het terrein van De Koffietuin  Puur genieten van een echt eruit moment voor jezelf. Gun jij je YIN?

  • Dinsdagavond, 18.45 – 20.00 uur
  • Dinsdagavond, 20.15 – 21.30 uur
  • Donderdagavond, 18.45 – 20.00 uur
  • Donderdagavond, 20.15 – 21.30 uur

Ook hier is je eerste training gratis. Jouw kennismaking met YIN om daarna te besluiten door te gaan op basis van een 10 trainingen-kaart voor € 135,- of via losse trainingen, dan is het tarief € 15,- per training. Ook hier weer de laagdrempeligheid. Je hoeft je niet aan- of af te melden. Graag verneem ik wel je ‘vaste’ moment van trainen zodat ik overzicht heb. De groepsgrootte is optimaal bij 8, maximaal 10. Dus een kleine groep. Daar hou ik van, jij ook?

Voel je dat YIN je roept, voel je dan zeker welkom. Doe een berichtje. App, mail of bel me. Direct contact opnemen

Liefs, Karin