Zaterdag 13 januari | Winter YIN XL

YIN xl 13 jan

Zaterdag 13 januari. Vroeg op en mezelf gereed maken. Ik heb er zin in. Voel de natuurlijke spanning. De energie. Die deze YIN XL mij mag brengen. En als ik dat voel, wat ik doorgaans bij vele van mijn YIN trainingen ervaar, dan mag ik deze energie overbrengen op zo’n manier dat het jou, als deelnemers, altijd wel raakt. Onbewust. Bewust. Let’s go! Bring some magic, slowness and simplicity among the people!

De auto vol met materialen. En, natuurlijk vergeet ik dan nog wat extra verhuisdekens. Dus Lief brengt deze achteraan. Mijn man. De beste. Mijn back-up. Klankbord. Minnaar. Vader van mijn kinderen. Rots in de branding. Altijd de rust zelve. En dit alles maakt ons, tot op heden, nog steeds een perfect team. Even een zijsprongetje en shout-out naar Lief!

Binnen komend in het Protestantse Kerkje wat in particulier bezit is waardoor ik het dus kan afhuren. Ontmoet ik een lege ruimte, naast de eigenaresse die me welkom heet. De koffie en thee klaar heeft gezet en zelfs een soepje heeft gemaakt voor na afloop. Ik ontmoet dus die lege ruimte. Kerkelijk. Sereen. Liefdevol. Licht. Hoge ramen. Ik sluit direct de gordijnen. Okergeel. Een kleur die aardend is. Gekoppeld aan het element aarde. De nazomer. Het licht schijnt er fantastisch doorheen en met de houtelementen zorgt het voor een sfeer die ik niet in woorden kan uitleggen.

De Winter en het Water Element.

De eerste vrouwen kondigen zich al vroeg aan. Wilden op tijd zijn en wisten niet exact hoe lang ze er over zouden rijden. Hakuna Matata, ik beweeg mee. Pak fijn een bakkie koffie of thee. Maak het jezelf comfortabel in de consistorie (achterliggende ruimtes) dan spreid ik nog even alle plekjes en creëer het altaar. Zestien vrouwen. Zestien plekjes. Op het laatste moment meldt een persoon zich nog af. Dus bevinden we ons, met mij erbij, in totaal met zestien vrouwen. Zestien keer een bijzonder energie te midden van alles wat er is.

En wat is er dan? Ik neem je mee. Deze ochtend staat in het teken van het element water. Alle YIN XL events die ik dit jaar organiseer zijn gekoppeld aan het heersende seizoenselement. YIN XL is dus een boeiende verdiepende yin yoga reeks waar yin yoga, TCG (traditionele Chinese geneeskunde) en de 5 elementen theorie samen komen via body & mind voor een leven met energie in balans.

Van yin naar yang. 
Van naar binnen keren naar buiten keren.
Van bezinnen naar manifesteren. 
Van groei naar bloei. 
Leven volgens een natuurlijke cyclus zoals de natuur het ons voordoet. 

Zo staat dus, zoals gezegd, deze ochtend in teken van de winterenergie gekoppeld aan het elementwater. De heersende energie van dit moment. Verstilling. Naar binnen keren. Iets in jou laten afsterven zodat er ruimte mag ontstaan voor ontkiemen, ontplooiing, creatie van datgene wat er in 2024 meer mag zijn, mag ontstaan of jouw hartsverlangen mag vervullen.

13 januari YIN XL
Laat maar stromen. 

Ik start met iedereen welkom te heten en ze zich te laten vleien op hun plekje. Zichzelf comfort te geven want ik neem ze mee op reis. Op reis naar een magische plek waar zij helende energie aan hun cellen mogen toevoegen. Daar waar een waterval met helend water hun energie opschoont. Aansluitend, na zo’n twintig minuten, worden de houdingen ingezet. De meeste mogen voor zo’n acht minuten worden ingenomen met een 3 minuten rebound (navoelen). Maar ook een uitdagend element. Drie keer dezelfde houding innemen voor elke keer vijf minuten. De energie. Je hoofd. Je systeem. Je neemt jezelf mee. Ik zie de vrouwen genieten binnen het oncomfortabele wat er ook is in de houding, uit de houding komend.

In eerste instantie denk ik en denk jij misschien twee en half uur. WoW. Dat is lang. Ik kan je vertellen. Als je jezelf overgeeft. Als ik mezelf er aan overgeeft. Vliegt de tijd. En is tijd geen tijd. Bestaat er zelfs geen tijdsbesef meer. Alhoewel. Die tijd mag ik bewaken. Zo rond ik even na half twaalf alle houdingen af. En leg ik de deelnemers in de shavasana, de eindhouding. Ruim tien minuten alles laten integreren. Alle vrijgekomen energie, het water in jou via de aangeraakt blaas- en niermeridaan en de organen zelf, laten stromen.

Licht overwint altijd het donker

Daar zat ik dan. Aan het einde van Winter YIN XL. In een kerk. Met vijftien prachtige vrouwen. Sereen. De shavasana. De eindhouding waarin de deelnemers alles wat is aangeraakt vanuit een ultieme ontspanning laten zijn. Onder de klanken van de song Mother’s Blessing met de handen op mijn hart kijkend naar die prachtige mensen voel ik een traan rollen. Geraakt. Geemotioneerd. Is dit dus wat ik hier mag komen brengen? Zachtheid. Liefde. Compassie. Mijn Licht laten schijnen zodat ook zij hun Licht laten schijnen. Wij onze Lichtjes ontvlammen en de Wereld Lichter wordt. Licht overwint tenslotte altijd het donker. Na de winter volgt de lente. Donker maakt plaats voor licht. Beiden zijn er. Beiden mogen bestaan. De dualiteit gaat nooit weg. Hoeft niet weg. Maar laten wij samen meer Licht uitstralen. Kom naar een YIN XL event en jij gaat jouw Licht meer en meer laten schijnen.
Ik ben wie ik ben en doe wat ik doe. Ik neem mijn ruimte. Neem jij de jouwe?

Vandaag stond dus het WATERelement centraal. Water en Winter. Onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Water is de bron van leven, is ook de wil om te overleven. Het geeft ons daadkracht om handelend te treden. De emotie die bij het element water hoort is angst. Angst maakt deel uit van ons overlevingsinstinct. Met als tegenhanger moed. Het bekende duwtje in de rug. Water is dus je basis, je zelfvertrouwen én het vertrouwen in de ander. Het gevoel waardevol en de moeite waard te zijn.

Deze vrouwen raakten dit alles (on)bewust dus aan. Hoe eenvoudig kan het leven zijn. Jezelf dit gunnen. Op naar de tweede YIN XL, dé ViaVanI Lente YIN XL op zaterdag 23 maart 2024. Ben jij erbij?  Aanmelden kan via onderstaande knop.  Als je gelukt hebt kun je er nog bij. Inmiddels loopt de teller alweer op. Hebben velen zich alweer aangemeld. En heb ik max ca. 18 plekjes. Dan ligt de kerk écht vol. Wie weet tot @ de YIN XL mat.

Namasté, Karin

Een greep uit appjes en mails die ik mocht ontvangen na afloop van de Winter YIN XL:

“Even een bedankje …..
Wat zaterdag met me gedaan heeft is moeilijk uit te leggen.
Het voelt alsof mijn lijf en ik beter matchen, het voelt goed.
Een dankbaar mens.”

“Nog nagenieten van de ochtend druppelen de inzichten binnen.
En worden de dots geconnect. Thx Lieve Karin voor deze mooie XL sessie.”

“Dit is geen cadeautje voor mezelf. Dit is een groot cadeau wat ik mezelf hebt gegeven!”

“Hoe ik me voel nadien. Is niet te beschrijven. Een baken van rust.
Ik voel de energie stromen. Top dat je dit organiseert. Een dikke dikke dank je wel.”