Zomer YIN XL | Zaterdag 06 juli

In 2024 organiseer ik een serie van special classes: YIN XL Serie. In een YIN XL les worden de houdingen wat langer aangehouden dan in een gewone YIN training.

Hierdoor stimuleer je het fysieke lichaam om te versoepelen en versterken, terwijl je gebruik maakt van de zwaartekracht en ontspanning. Je oefent een vriendelijke houding naar jezelf aan te nemen, en je lichaamsbewustzijn te vergroten.

De intensiteit tijdens een YIN XL door de duur van de houdingen verbetert je mentale weerbaarheid en triggert jouw fysieke zelfgenezend vermogen meer dan waardevol! Het zuivert daarnaast je bindweefsel op een lekker praktische wijze @ de YIN mat.

Maar bovenal start je je weekend meer dan fantastisch vanuit rust en ruimte voor jezelf. Cadeau’tje toch?

Karin Yoga zomer
Zomer YIN XL: De zomer  en het Vuur Element.

Het thema van deze YIN XL special class is Zomer. De TCM (Traditional Chinese Medicine) verbindt het element Vuur aan de zomer. Het Vuur element symboliseert het hoogtepunt van de Vijf Elementen cyclus.

De groei die is ingezet in het Hout element, voltooit zich in de deze fase. Vuur is verbonden met de zomer en onze emoties: het verwarmt, verbindt, brengt samen. Vuur zorgt voor transformatie, verandering, maar kan zonder controle door het Water ontaarden in een vernietigende kracht.

Tijdens deze ochtend zullen we houdingen doen die dit element en de bijbehorende meridianen (energiebanen) activeren en in balans brengen.

De meridianen van het hart en de dunne darm worden gestimuleerd door de zachte Yin houdingen. Het Yang Yang seizoen nodigt uit om het leven te vieren, intens te genieten en blijdschap te laten stromen. Het blijft een kunst om jezelf daarin niet helemaal uit te putten, maar om jouw unieke balans in jezelf te bewaren. Verbonden met lichaam, geest en hart, trouw aan jezelf. Volledig ontspannen eindig jij jouw ochtend en voel je wat je los mag laten en waar jij deze zomer je energie aan mag geven. In overeenstemming met jouw innerlijke vuur.

In deze speciale YIN XL dompelen we ons onder in de energie van de zomer door middel van YIN-oefeningen, ademoefeningen en meditatie/visualisatie. Na deze YIN XL serie-ochtend voel je je als herboren!

Praktische info

  • Locatie: Kerkje Lewedorp, Zandkreekstraat 31.
  • Tijd: 09.30 – 12.00 uur. Inloop vanaf 9.15 uur. 
  • Kleed je in laagjes om jezelf het comfort te geven wat je nodig hebt.
  • Neem je eigen matje, dekentje en/of kussentje mee. Eventueel een flesje water.
  • Na afloop krijg je een lichte maaltijd om te landen voor je weer de deur uit gaat.
  • Investering: € 32,50
  • Na betaling ben je verzeker van je plekje.
  • Minimale deelname 10 deelnemers, maximaal 18.

Meedoen

Je zomer (vakantie) starten met een Selfcare-cadeau.
En ook als je nog nooit geYINt hebt, wees welkom! Iedereen kan YINnen en gaat in de houding op zijn/haar wijze.

Aanmelden en betalen doen je via onderstaande knop. 

Heb je vragen? Stuur mij gerust een berichtje! 

Liefs, Karin