Libanees flatbread
Libanees flatbread, we zijn er dol op. Elke wereldeel en/of land kent zo haar eigen platbrood. Denk aan Indiaanse naan, de Mexicaanse tortilla’s, de Surinaamse Roti en in het Midden-Oosten noemen ze het flatbread. Totaal niet moeilijk zelf te maken. En het leuke ook hiervan is, je kan er je eigen draai en smaak aan geven. Voeg knoflookolie toe, verse kruiden, wat geraspte Parmezaan of za’atar. Allemaal top smaken!

Ingrediënten voor 8 stuks
- 400 gr bloem (volkoren meel kan ook)
- 300 gr yoghurt
- 2 tl bakpoeder
- 7 gr zout
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in de kom van je keukenmachine en kneed er een soepel deeg van. Je kunt het uiteraard ook met de hand kneden.
- Het deeg is klaar als het elastisch en licht plakkerig aanvoelt. Laat het deeg een kwartiertje rusten onder plastic folie.
- Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken. Vorm van ieder stuk een mooi bolletje.
- Bestrijk je werkblad met iets zonnebloemolie. Dat voorkomt dat je deeg blijft plakken. Rol het bolletje deeg zo dun mogelijk uit. Dek de andere bolletjes tussentijds af met huishoudfolie.
- Verhit een koekenpan op een hoog vuur.
- Leg een lap uitgerold deeg in de droge koekenpan en bak de flatbreads in 2 minuten per kant goudbruin. Je kan ook de flatbread ook bestrijken met een beetje kruidenolie.
- Herhaal dit met de andere bolletjes.
- Serveer het flatbread met je lekkere zelfgemaakte humus
Veel maak en eetplezier!
Liefs, Karin